25.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSanatate22.000 de copii și adolescenți români suferă de afecțiuni psihice. Infrastructura pentru ei este depășită

22.000 de copii și adolescenți români suferă de afecțiuni psihice. Infrastructura pentru ei este depășită

Aproximativ 22.000 de copii și adolescenți din România suferă de afecțiuni psihice. Infrastructura actuală dedicată acestor pacienți nu mai satisface cerințele actuale, a transmis Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), structură aflată în subordinea Primăriei Municipiului București.

Impactul acestor afecțiuni asupra copiilor și adolescenților este în creștere la nivel mondial, arată tot mai multe studii.

Mii de pacienți pediatrici cu afecțiuni psihice au nevoie urgentă de îngrijire specializată

În România, actuala infrastructură este depășită și nu mai corespunde necesităților reale, în condițiile în care mii de pacienți pediatrici cu afecțiuni psihice au nevoie urgentă de îngrijire specializată, menționează Administrația.

ASSMB administrează Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. dr. Alexandru Obregia” din Capitală, unitate medicală de referință în domeniul psihiatriei, înființată în urmă cu 100 de ani.

Capitala ar urma să aibă o nouă secție pentru psihiatrie pediatrică

Săptămâna aceasta, Consiliul General al Municipiului București a aprobat un protocol de colaborare între ASSMB și Fundatia Metropolis pentru proiectarea și construcția unei noi clădiri care să găzduiască Secția Clinică de Psihiatrie Pediatrică.

“O clădire modernă, la standarde europene, care să reprezinte un spațiu al speranței și al vindecări”, menționează Administrația, care subliniază că unitatea medicală are nevoie de o infrastructură care să corespundă nevoilor actuale ale pacienților.

Noua secție va avea spații adaptate pentru nevoile tinerilor pacienți, inclusiv saloane moderne, cu 1 sau 2 paturi, fiecare cu baie proprie și spațiu pentru însoțitori, zone speciale pentru terapie individuală și de grup, precum și spații de socializare inovatoare la nivel național.

În urma investiției, spitalul va dispune și de spații dedicate, securizate, pentru pacienții afectați de dependența de substanțe psihoactive.

CITEȘTE ȘI: Trei sferturi din copiii României mănâncă nesănătos zilnic, începând cu primul an de viață

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS