20.5 C
Craiova
vineri, 11 iulie, 2025
Știri de ultima orăSanatateSpitalul de Urgenţă Craiova, pe locul 10 în topul celor mai apreciate centre medicale publice

Spitalul de Urgenţă Craiova, pe locul 10 în topul celor mai apreciate centre medicale publice

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova ocupă locul 10 în topul celor mai apreciate centre medicale publice din România. Acesta este rezultatul unui clasament realizat în urma unui studiu desfăşurat de Exact Cercetare şi Consultanţă, în colaborare cu Link Resource, comandat de Institutul Aspen România şi prezentat presei cu ocazia Bucharest Forum, se precizează într-un comunicat.

Dacă în luna februarie a acestui an, pacienţii au clasat Spitalul Universitar Bucureşti pe poziţia numărul 1 în topul spitalelor publice, urmat de Spitalul Militar Central şi Spitalul de Urgenţă Floreasca, în luna septembrie, acest top a suferit modificări. Astfel, în momentul de faţă, Spitalul de Urgenţă Floreasca a urcat pe locul 1, în timp ce Spitalul Militar Central rămâne în continuare pe cea de-a doua poziţie, iar Institutul Clinic Fundeni a urcat de pe poziţia 6 pe poziţia numărul 3. Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova a fost clasat pe locul 10 în preferinţele pacienţilor.

De asemenea, topul clinicilor private arată diferit în acest moment, comparativ cu luna februarie 2013. MedLife şi-a menţinut poziţia de leader, în timp ce Regina Maria a surclasat Medicover, care acum figurează pe locul 3.

Pacienţii oferă recompense financiare personalului medical

În afară de stabilirea unei clasificări a unităţilor medicale în funcţie de preferinţele pacienţilor, o concluzie importantă a studiului a fost aceea că 62% din populaţie oferă recompense financiare personalului medical pentru a beneficia de mai multă atenţie în timpul îngrijirilor medicale. „Dacă 15% dintre pacienţi recompensează personalul medical cu sume cuprinse între 50-100 lei, 28% dintre aceştia oferă sume mult mai mari, ce variază între 100 – peste 200 lei, pentru a se asigura că serviciile medicale primite corespund nevoilor lor”, se arată în rezultatele studiului.

Studiul citat a fost iniţiat la începutul acestui an şi, ca urmare a interesului exprimat, va fi realizat trimestrial, pentru a surprinde dinamica preferinţelor populaţiei cu privire la sistemului medical şi farmaceutic din România.

Studiul conţine date extinse privind serviciile medicale şi asistenţa farmaceutică, oferind informaţii pe regiuni geografice, categorii demografice, preferinţele consumatorilor pentru instituţiile medicale publice şi private, percepţiile acestora în legătura cu serviciile oferite atât de medic, cât şi de farmacist şi topuri ale instituţiilor medicale pe diferite tematici abordate în studiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS