10.1 C
Craiova
miercuri, 10 decembrie, 2025
Știri de ultima orăMagazinCum să faci cel mai bun aluat pentru turtă dulce

Cum să faci cel mai bun aluat pentru turtă dulce

Turta dulce, decorată special pentru Crăciun, este una dintre favoritele copiilor, mai ales atunci când au posibilitatea să o orneze alături de mamă, de bunică sau de alte persoane apropiate. Astăzi vă arătăm cum să reuşiţi să faceţi cea mai bună turtă dulce.

Ingrediente: 640 g făină, 200 g unt, 400 g miere, 2 ouă, 2 lingurițe rase de bicarbonat, ½ linguriță sare, 4 linguri rase condiment pentru turtă dulce (scorțișoară, cardamom, cuișoare), 1 fiolă esență de vanilie.

Mod de preparare: Pune untul la topit împreună cu mierea. Când untul este complet dizolvat, ia cratiță de pe foc și adaugă vanilia. Într-un vas încăpător adaugă făină, sarea, bicarbonatul și condimentele pentru turtă dulce. Adaugă untul și mierea peste făină. Amestecă bine apoi încorporează ouăle bătute. Când aluatul s-a omogenizat, pune-l într-o folie alimentară, transparentă și lasă-l la frigider minim o ora, sau peste noapte. Întinde aluatul pe masă de lucru și decupează-l folosind formele dorite. Pune turtă într-o tavă tapetata cu hârtie de copt și coace-o timp de 8-10 minute, la cuptorul preîncălzit la 180oC.

După ce turtă dulce s-a răcit, o poți decora după preferință.

Sursa: jurnalderetete.md

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS