11.2 C
Craiova
joi, 16 octombrie, 2025

Tort Prikoke

Ingrediente:

Blat: 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de făină.

Cremă: 300 g iaurt, 4 linguri zahăr, 5 plicuri gelatină (40 g), 550 ml compot de vişine, 350 g frişcă vegetală, 3 plicuri zahăr vanilinat, 1 plic întăritor de frişcă, 200 g vişine fără sâmburi.

Pentru ornare: 650 grame frişcă, 3 plicuri întăritor de frişcă, 2 plicuri zahăr vanilinat, 1 esenţă de vanilie.

Mod de preparare:

Se face un blat din albuşurile bătute spumă la care se adaugă zahărul, gălbenuşurile, apoi făina. După ce se coace, se împarte în trei părţi. Se pune gelatina la înmuiat în compot, timp de 15 minute. Între timp, se amestecă iaurtul cu zahărul până se topeşte. Separat, se bate frişca împreună cu întăritorul şi zahărul vanilinat.

Se încălzeşte (dar nu se fierbe) gelatina şi se adaugă în iaurt, amestecând încontinuu. Această compoziţie se toarnă peste frişca bătută şi se amestecă bine. În tava cu fund detaşabil, tapetată cu folie, se aşază prima foaie de blat, apoi se pune jumătate din compoziţia cu frişcă. Peste ea se pune a doua foaie de blat, după care se ditribuie uniform vişinele, peste care se toarnă restul de compoziţie. Deasupra se pune a treia foaie de blat şi se împachetează în folie. Se pune în congelator pentru cel puţin două ore.

Când este rece, tortul se scoate din formă şi se îmbracă în frişca bătută cu zahăr vanilinat şi esenţă de vanilie, apoi se decorează după dorinţă.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

Menţiuni: Se taie după ce a stat o noapte la frigider.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS