17.8 C
Craiova
sâmbătă, 24 mai, 2025
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend


Ciorbă de lobodă

Ingrediente: ceapă, ţelină, morcov, rădăcină de pătrunjel, păstârnac, lobodă, orez, zeamă de lămâie.

Mod de preparare: Se căleşte un amestec de ceapă, ţelină, morcov, rădăcină de pătrunjel, păstârnac. Se adaugă apoi apă şi frunze de ridichi noi. Între timp se taie şi frunzele de lobodă şi se adaugă în apa cu legume pusă la fiert, împreună cu orezul. După 10 -15 minute, se pune şi zeama de lămâie.

Paste mediteraneene

Ingrediente: ulei de măsline, roşii, ceapă, piept de pui dezosat, măsline negre fără sâmburi, paste, busuioc, sare, piper.

Mod de preparare: Se taie ceapa solzi şi carnea cubuleţe. Se încinge la foc mediu uleiul de măsline şi se pun la călit. După ce s-a rumenit puiul, se pun roşiile tăiate cuburi, busuiocul şi măslinele tăiate în două. Piperaţi şi săraţi cu grijă. Se fierb pastele, se scurg bine şi se adaugă în tigaie. Se amestecă şi se mai lasă două minute pe foc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS