Se întâmplă deseori ca evenimentele petrecute în timpul preparării unor mâncăruri să vă pună în încurcătură. Încurcaţi ingredientele, stricând astfel tot ce aţi trudit. Şi chiar dacă lucrurile vi se par imposibil de reparat, trebuie să ştiţi că aproape pentru fiecare problemă, chiar şi culinară, există o rezolvare.
– De exemplu, dacă salata e veştedă puteţi să o puneţi cinci minute în apă cu suc de lămâie şi-şi va regăsi prospeţimea.
– Dacă supa este prea groasă, puteţi să o subţiaţi cu lapte sau apă fiartă cu Vegeta sau Knorr.
– Supa e prea subţire: adăugaţi în ea puţin zeamil frecat cu apă, apoi daţi-o
într-un clocot.
– Nu aveţi pesmet pentru chiftele: tăvăliţi-le prin câteva alune sau nuci măcinate, amestecate cu puţină făină.
– Sosul are cocoloaşe: bateţi-l bine cu telul, apoi strecuraţi-l prin sită, într-un alt vas.
– Varza roşie e prea sărată: adăugaţi două mere tăiate în bucăţele sau un cartof crud, ras.
– Carnea din supă nu fierbe: puneţi în oală un cui nou.
– Nu vă ajunge făina de prăjituri: dublaţi-o cu amidon de cartofi.
– Nu mai aveţi ou pentru uns prăjiturile: folosiţi lapte.
– Nu ştiţi dacă s-a copt cozonacul: înfigeţi în el un pai. Dacă atunci când îl scoateţi este uscat, cozonacul e gata.
– Ouăle fierte se cojesc greu: crăpaţi-le şi puneţi-le în apă rece.
– Carnea pe care aţi pus-o la fezandat s-a înmuiat prea tare: spălaţi-o cu suc de lămâie.
– Brânza sau caşcavalul din frigider s-au întărit: înveliţi-le într-o cârpă curată, înmuiată în apă sau lapte crud.
– Feliile de şuncă tăiată s-au uscat: înmuiaţi-le câteva minute în lapte.
– Legumele s-au ofilit: înmuiaţi-le câteva minute în apă călduţă şi-şi vor redobândi aspectul iniţial.
– Vi s-a tăiat maioneza? Scoateţi câteva linguri într-o ceşcuţă, amestecaţi-o cu lapte rece, apoi reintroduceţi-o în vasul iniţial. Adăugaţi şi câteva picături de oţet.