Ingrediente necesare pentru 4 porţii
Pentru chifteluţe: 450 g carne de curcan, tocată; o ceapă mică, tocată foarte mărunt; un căţel de usturoi, zdrobit; o lingură coriandru proaspăt, tocat cât mai fin; o linguriţă chimen măcinat; o lingură ulei de măsline; sare; piper negru măcinat.
Pentru sos: o ceapă tocată mărunt; un căţel de usturoi, zdrobit; 150 ml supă limpede de curcan; o conservă de 400 g de roşii în suc propriu; 1/2 linguriţă chimen măcinat; 1/2 linguriţă scorţişoară pudră; piper de cayenne; pătrunjel verde, tocat; cuşcuş sau orez fiert, pentru garnitură.
Mod de preparare:
Porniţi cuptorul cu zece minute înainte de a vă apuca de gătit. Amestecaţi toate ingredientele pentru chiftele, cu excepţia uleiului, şi amestecaţi-le bine. Puneţi sare şi piper după gust şi faceţi 20 de chiftele de mărimea unei nuci.
Puneţi chiftelele pe o farfurie, acoperiţi-le şi lăsaţi-le să se răcească în frigider cât timp preparaţi sosul.
Puneţi ceapa şi usturoiul într-o tigaie, împreună cu 125 ml supă. Fierbeţi la foc mic până se evaporă tot lichidul, apoi lăsaţi tigaia pe foc încă un minut, până când ceapa începe să se închidă la culoare.
Turnaţi în tigaie restul de supă împreună cu roşiile, chimenul, scorţişoara şi piperul de cayenne. Lăsaţi totul să fiarbă la foc foarte mic timp de zece minute, până ce sosul se îngroaşă puţin, apoi adăugaţi pătrunjelul tocat, sare şi piper după gust.
Încingeţi uleiul şi prăjiţi chifteluţele; când sunt rumenite, scoateţi-le cu ajutorul unei spumiere şi lăsaţi-le să se scurgă pe un prosop de hârtie.
Puneţi sosul şi chiftelele într-un vas termorezistent, acoperiţi vasul şi coaceţi chiftelele, timp de 25-30 minute, în cuptorul preîncălzit.
Timp de preparare: o oră
Dificultate: medie
Menţiuni: ornaţi cu verdeaţă tocată şi serviţi imediat, cu cuşcuş sau orez fiert în apă cu sare.