Miraj al aromelor de ceai plutind în aer, parfum de ciocolată şi gust ce-ţi strecoară în suflet o ambiţie lacomă de a descoperi ingrediente magice, concept inedit de petrecere a timpului liber într-o ambianţă elegantă, acestea sunt câteva sugestii pe care un spaţiu citadin îl oferă celor care au o clipă de răgaz.
Salon de ceai, realizat cu mult rafinament, Triangle d’Or reprezintă o arie de relaxare şi regăsire în care decorul invită la o călătorie în lumea spectaculoasă a Orientului, pe drumuri presărate cu poveşti, mistere şi personaje intrigante. Pentru Liliana Hrenciuc, acest proiect nu a însemnat clasica poveste a unei provocări într-un domeniu nou, ci, mai degrabă, o manifestare a unei extraordinare generozităţi, exprimată într-o manieră ce reflectă un stil de viaţă.
Triangle d’Or este o declaraţie de luptă împotriva banalului, dar delicată, elegantă şi feminină, dedicată tuturor amatorilor de obiecte de design, de artă, celor aflaţi în căutarea unui loc deosebit de petrecere a timpului liber, însoţiţi de o atmosferă rafinată. Ceaşca de ceai Mariage Freres (de altfel, numele reprezintă cea mai veche casă franţuzească) este un pretext, momentele petrecute în compania preferată fiind esenţa gândului frumos.
Din hală în salon de ceai
La început, a fost o hală mare, tristă şi lipsită de orice farmec. Printr-o atingere magică a artiştilor decoratori, care au executat lucrarea după sugestiile Lilianei Hrenciuc, locul comun s-a transformat într-un spaţiu fluid, muzical, coerent, în care sugestia delicatelor petale scufundate în apă revine în permanenţă în atenţie. În cei 100 mp dedicaţi salonului de ceai, amenajarea s-a făcut cu sprijinul specialiştilor de la Innova. Pereţii poartă veşminte de gală, un tapet cu motive florale, un adevărat spectacol de forme şi culori, de la Inside by Innova.Mobilierul reprezintă un regal de eleganţă şi bun-gust, purtând amprenta Cabas, Italia. Fiecare piesă are o ergonomie specială, ţesături ignifuge, linii special create pentru spaţii publice de lux. Mesele rotunde Kartell adună laolaltă fascinantele seturi pentru ceai din cel mai fin porţelan, de la Villeroy & Boch. Pentru surse de iluminat s-a recurs la alt nume sonor, Spiridon – renumitele lămpi belgiene din cristal transparent. Candelabrul de la intrare are acelaşi model cu cele din magazinele Guerlaine de la Paris.
Podelele sunt acoperite cu un splendid parchet din lemn masiv, esenţă rară din America de Sud, de la Exotique.
Ciocolată şi ceai într-o atmosferă unică
Pentru ciocolaterie, amenajarea este minimalistă: un butic elegant în mijlocul căruia tronează un spaţiu de expunere şi două etaje de sticlă pline cu dulci tentaţii. Pereţii sunt construiţi din etajere de lemn pe care este etalată o mare varietate de ceaiuri Mariage Freres, cu denumiri de fantezie, din opt categorii: albe, verzi, galbene, bleu, negre, învechite, compresate şi parfumate. Toate tehnicile servirii ceaiului sunt descoperite de cei care vor să afle tainele acestei străvechi arte. Cărţi de specialitate şi albume de artă, cutii muzicale sau miniaturi aurite, recipiente pentru un cadou exclusivist sunt doar câteva dintre minunatele apariţii ale acestui loc.
Dacă această zonă este de prezentare, prima este mai dinamică. Aici „se pot întâmpla“ şi melanjuri de lichide colorate, pline de savoare. Printre machete de corăbii ce odinioară traversau oceanele odihnesc recipiente din sticlă groasă sau, ca o sugestie de lux şi opulenţă, faimoasele ceaiuri cu aur, cu proprietăţi curative.
Numele ales cuprinde numeroase explicaţii, pentru a include toate definiţiile posibile: de la o zonă delimitată de munţi şi alcătuită din patru ţări din Asia de Sud-Est, unde avea loc producţia ilicită de opiu (plătit în aur), la începutul anilor ‘50, trecând prin denumirea dată unei zone exclusiviste din Paris, situată între bulevardul Champs Élysées, bulevardul George V şi Avenue Montaigne, ce şi-a câştigat de-a lungul timpului renumele de inimă a luxului, şi ajungând până la filozofii ale locului geometric al armoniei spirituale.
Imaginea unui butic este sinonimă cu seria limitată a unor produse de elită, de la obiecte vestimentare la bijuterii, iar gastronomia este un domeniu aparte, ce-şi cere cu prisosinţă partea sa de delectare. Triangle d’Or etalează o mare varietate de surse de bucurie şi încântare, de la un stil de cocteil la o îmbietoare şi sublimă ceaşcă de ceai sau la o irezistibilă mostră de ciocolată.
Mariela VANU