10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDr. Riza - și amendat, și cu dosar penal

Dr. Riza – și amendat, și cu dosar penal

Polițiștii craioveni au hotărât, ieri, să-l amendeze din nou pe dr. Mugur Riza, medic în cadrul Secției de Urologie a Spitalului de Urgență Craiova. De data aceasta, dr. Riza a fost amendat cu 1.000 de lei pentru proferare de injurii și, în plus, oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru lovire. Asta după ce un alt medic a depus o plângere în acest sens. „În cursul acestei zile (ieri – n.r), politiștii au fost sesizaţi cu privire la producerea unei altercații între mai mulți medici de la un spital din Craiova. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că evenimentul se confirmă. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de lovire sau alte violențe. De asemenea, a fost aplicata o sancţiune contravențională în valoare de 1.000 de lei unuia dintre medicii implicați în altercație, pentru proferare de injurii“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.
În scandalul care a avut loc chiar în Secția de Urologie ar fi fost implicați trei medici, doi de o parte și dr. Riza pe de altă parte. În final, unul dintre medici a reclamat faptul că dr. Riza l-ar fi lovit peste față. Oamenii legii mai spun că în urma cercetărilor se va stabili exact ce s-a întâmplat, dar și dacă cele sesizate de victimă se suțin.
Cel care a anunțat conducerea spitalului a fost şeful Clinicii de Urologie.
„Tot ce știu este din relatări. Eu eram în timpul unei operații și am auzit scandal pe coridor, dar nu am reușit să ies decât după câteva minute. Am aflat că a fost o altercație între dr. Riza și mai mulți medici. Se pare că dr. Riza ar fi lovit în trecere pe unul dintre ei cu cotul, iar ulterior lucrurile au degenerat. Am anunțat imediat conducerea spitalului, a venit și poliția foarte repede, care a chestionat toate persoanele implicate. Riza fusese concediat anul trecut tot din motive similare, reprimit de la 1 martie, dar nu pentru că pe fond s-ar fi constatat că a fost nevinovat, ci s-au invocat niște greșeli de procedură în concedierea lui în justiție, și după ce a revenit a început din nou cu problemele acestea. Din ce am aflat de la medici, totul a început de la acea lovitură cu cotul“, a spus Paul Tomescu, șeful Clinicii de Urologie din cadrul SJU Craiova.

Scandaluri pe bandă rulantă la Urologie

Gazeta de Sud a prezentat mai multe incidente în care a fost implicat dr. Mugur Liviu Riza, care a şi fost amendat anul trecut în două rânduri de poliţişti pentru provocare de scandal.
Astfel, la începutul lunii octombrie 2018, un medic al Spitalului de Urgenţă Craiova a sunat la poliţie și a anunțat că dr. Riza provoacă din nou scandal. Oamenii legii au explicat atunci că echipajul de polițiști care a fost trimis la Spitalul de Urgență Craiova a hotărât să-l amendeze pe dr. Riza pentru provocare de scandal. „Un cadru medical a sunat la 112 și a sesizat faptul că persoana în cauză provoacă scandal în blocul operator, că își jignește colegii și îi împiedică să-și desfășoare activitatea în bune condiții. Un echipaj de la Secția 2 Craiova a mers la fața locului și a intervenit pentru detensionarea situației. A fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 3.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991“, au precizat polițiștii doljeni.
Ulterior, conducerea unităţii medicale a hotărât să-l concedieze pe dr. Riza. Pe 10 octombrie, poliţia a fost chemată din nou la Spitalul de Urgenţă Craiova, după ce acelaşi dr. Riza ar fi provocat scandal chiar în blocul operator, în timpul unei intervenţii chirurgicale. Şi de data aceasta, dr. Riza a fost amendat cu 3.000 de lei pentru provocare de scandal.

Dat afară de conducerea Spitalului, reangajat de instanță

La începutul lunii noiembrie, dr. Riza a contestat decizia de concediere la Tribunalul Dolj, instanţă care s-a pronunţat pe 27 februarie. Judecătorii doljeni au dispus angajarea dr. Riza pe acelaşi post, plus plata salariilor din octombrie şi până când va fi reangajat. „Constată nulitatea absolută a deciziilor nr. 1832/8.10.2018 şi nr. 1833/8.10.2018 emise de intimat. Dispune reintegrarea contestatorului pe postul deţinut anterior emiterii deciziilor contestate. Obligă intimatul să plătească contestatorului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate pentru perioada de la încetarea contractelor de muncă şi până la data reintegrării efective“, se arată în hotărârea instanţei, care a fost atacată cu apel de juriştii Spitalului de Urgenţă Craiova. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Craiova, primul termen de judecată fiind stabilit pentru data de astăzi, 29 mai.
Hotărârea Tribunalului Dpșj a fost una executorie, așa că dr. Riza a fost reangajat la Spitalul de Urgență Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS