Ambianţă specifică de Revelion: mese frumos aranjate, mâncăruri apetisante, ghirlande, globuleţe şi zăpadă: acesta a fost Revelionul Ospătarilor. Personalul de servire din cadrul societăţii Parc-Turism a fost servit de data aceasta.
Pentru că au lucrat în noaptea dintre ani, ospătarii, barmanii, recepţionerii, dar şi personalul TESA au avut parte vineri de Revelionul Ospătarilor. În sala mare a restaurantului Flora, tot personalul care a început anul muncind s-a dedicat distracţiei, la care au contribuit muzica şi mâncarea bună. Tradiţia este de şapte ani: după Sfântul Ion angajaţii organizează o seară numai a lor, când pot să petreacă fără griji alături de familie şi colegi.
Au lăsat deoparte uniformele de serviciu, pe care le-au înlocuit cu rochii de gală sau costume elegante. S-au coafat şi s-au aranjat cu gândul la petrecerea care să dureze până la ziuă. Revelionul Ospătarilor este un exemplu de distracţie pe care ar trebui să îl urmeze toţi cei care au lucrat la cumpăna dintre ani.
Program artistic pe măsură
La petrecere au participat aproximativ 160 de persoane, angajaţii şi partenerii acestora. Pentru a nu fi nevoiţi să muncească şi în această seară, bucatele au fost servite sub formă de bufet suedez, iar de pregătirea lor s-au ocupat puţinii angajaţi care au avut liber de Revelion.
Constantin Enceanu, acompaniat de formaţia localului, Sonor, a fost primul căruia i-a revenit rolul de a ridica lumea la joc. Ringul s-a umplut încă de la primele acorduri de ospătari sau barmani pregătiţi pentru distracţie şi au demonstrat că şi cei din breasla lor ştiu să recupereze zilele muncite. Sârbele au avut întâietate în faţa aperitivului care aştepta pe mese. După Constantin Enceanu au urmat Cristi Bănăţeanul, Marius Măgureanu, Izica Drăgoi, Petrică Mâţu Stoian şi Sorina Creţan. „Este al patrulea an consecutiv în care sunt alături de voi şi vin să vă cânt cu sufletul. Vă doresc salarii mari şi muncă puţină. Dar în primul rând să vă dea Dumnezeu sănătate, bucurii şi noroc“ a fost mesajul lui Constantin Enceanu pentru cei prezenţi la petrecere.
Alături de familii şi de colegi
„Acest Revelion este o mare mulţumire pentru noi, cei care am muncit în noaptea dintre ani, şi ne bucurăm că suntem sănătoşi alături de cei dragi şi de colegi. Mulţumim organizatorilor şi domnului director pentru această seară de care ne bucurăm în fiecare an. Lucrez în meserie de 26 de ani şi sunt angajata domnului Răducănoiu de 11. De când se organizează această masă nu am lipsit niciodată. Vin în fiecare an cu mare plăcere“, a mărturisit barmaniţa Ioana Burada.
„Acesta este adevăratul nostru Revelion. În noaptea dintre ani noi am sărbătorit prin muncă, dar acum suntem alături de familiile noastre şi ne simţim foarte bine. Lucrez aici de 17 ani şi mă bucur că pot să vin în fiecare an la petrecerea dedicată nouă“, a adăugat Miţa Matei, bucătar-şef.
Revelionul Ospătarilor nu a fost cu nimic deosebit de Revelionul propriu-zis. „Am încercat să creez pe cât posibil atmosfera specifică de sărbătoare. Am avut tort, şampanie şi tradiţionalul foc de artificii, mâncare specifică şi muzică. Aceşti angajaţi au muncit atunci, şi-au lăsat familiile pentru a-şi face datoria faţă de clienţi. Aceasta a fost seara lor şi programul artistic a fost dedicat lor“, a specificat Constantin Răducănoiu, director executiv la SC Parc Turism SA, organizatorul petrecerii.