„Este o garsoniera la parterul unui bloc din Matasari. Locul e plin de gunoi. Nu stiu ce cantitate. La dosar exista un set de fotografii edificatoare. Garsoniera respectiva avea la un moment dat si un locatar, un cetatean care traia pe strazi“, a declarat prim-procurorul Gheorghe Emil Mota, seful Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj.
Dosarul in care procurorii cerceteaza afacerile derulate de Nicolae Mischie pe firma SMANIC SRL ofera noi surprize anchetatorilor. Ultimul dosar inregistrat pe numele lui Nicolae Mischie la Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj este aproape finalizat, procurorii asteptind o expertiza, in urma careia sa dispuna si masurile corespunzatoare. Potrivit prim-procurorului Gheorghe Emil Mota, seful Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, verificarile vizeaza intreaga activitate a firmei SMANIC SRL, care este inregistrata in zona defavorizata Matasari, o comuna foarte saraca, aflata intr-o zona miniera. Pe linga doua autoturisme, pe firma respectiva au mai fost achizitionate si alte bunuri, dupa cum au spus procurorii. „Este o garsoniera la parterul unui bloc din Matasari. Locul e plin de gunoi. Nu stiu ce cantitate. La dosar exista un set de fotografii edificatoare. Garsoniera respectiva avea la un moment dat si un locatar, un cetatean care traia pe strazi. S-a mai gasit si acest chirias… Speram sa finalizam mult mai repede acest dosar, dar pentru asta avem nevoie de niste confirmari. Cred ca pe sfirsitul acestei saptamini va fi gata“, a declarat prim-procurorul Gheorghe Emil Mota, seful Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj.
SMANIC SRL a fost infiintata in octombrie 2000
Potrivit datelor de la Registrul Comertului, SMANIC SRL a fost inregistrata pe 31 octombrie 2000. Pe site-ul Ministerului Finantelor este publicat bilantul depus de patronul firmei SMANIC pe anii 2001, 2002 si 2003. In 2001, societatea, aflata intr-o garsoniera insalubra din Matasari, a inregistrat o cifra de afaceri de 138.959 mii de lei si avea doi salariati. Tipul de activitate desfasurat in acel an a fost comertul cu amanuntul in magazine nespecializate. Conform bilantului din 2002, cifra de afaceri a firmei lui Mischie a fost de 204.041 mii lei, doi salariati si s-a ocupat cu transporturile rutiere de marfuri. Pe 2003, SMANIC a avut tot doi salariati, o cifra de afaceri de 230.694 mii lei si s-a ocupat, de asemenea, cu transportul rutier de marfuri. In urma cu un an, anchetatorii Parchetului National Anticoruptie au constatat ca, printre beneficiarii creditelor nerambursabile, s-a numarat si firma SMANIC SRL, a lui Mischie, care ar fi primit 46.700 de euro pentru proiectul denumit „Centru de turism si vinatoare“ din comuna Rinca. Si societatea SANDA NIC SRL, unde este administrator sotia lui Mischie, ar fi beneficiat de 16.400 de euro pentru construirea unui Centru judetean de consultanta. Acuzatiile au fost prezentate intr-un comunicat al PNA Bucuresti. Nicolae Mischie nu a beneficiat insa de fondurile respective, ci doar de un fond PHARE cu ajutorul caruia a construit o tipografie la Tirgu Jiu, dupa cum a si declarat in repetate rinduri baronul de Gorj.