32.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalArtistii Teatrului Liric „Elena Teodorini“, apreciati in Germania si Elvetia

Artistii Teatrului Liric „Elena Teodorini“, apreciati in Germania si Elvetia

La conferinta de presa organizata ieri de conducerea Teatrului Liric „Elena Teodorini“ din Craiova, s-au punctat succesele obtinute de aceasta institutie culturala in turneele facute de ansamblul artistic, in perioadele 20 ianuarie – 3 februarie si 14-24 februarie, in Germania si Elvetia. Numarul spectacolelor, calitatea acestora au stirnit interesul criticilor de specialitate. Directorul general al teatrului, maestrul Florian-George Zamfir, a evidentiat ca spectacolele au fost sustinute sub bagheta lui Vadim Münster si a lui Markus Frank, ambii din Germania. Vor urma alte turnee in strainatate, cel mai lung fiind cel din aceasta vara, in Italia.


Ovatii la scena deschisa pentru artistii români


Prestatia artistica a românilor a fost apreciata de nemti ca fiind magistrala. Secretarul muzical al Teatrului Liric craiovean, Cristiana Stan, a precizat ca numarul spectatorilor a depasit cu mult o mie, toti fiind avizati, initiati in muzica, opera, opereta, in arta lirica: „Daca gresesti numai putin, publicul de acolo nu te iarta, insa artistii români au avut o prestatie de exceptie“. Dintre solistii teatrului craiovean s-au remarcat Stelian Negoescu, Sorin Draniceanu, Ioan Cherata, Ioan Sandu Filip, Mihaela Popa, Isabelle Radigon si Gabriel Marciu.


Ar fi nedrept sa nu-i amintim si pe solistii români care au evoluat alaturi de craioveni. Este vorba de Gheorghe Mogosan (Cluj-Napoca), Adriana Alexandru (Bucuresti), Karoly Bancsov (Cluj) si Alexandru Petrescu (Brasov).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS