22.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn craiovean a fost „tocmit“ sa dea foc la o vila

Un craiovean a fost „tocmit“ sa dea foc la o vila

Ion Schiopulescu, de 25 de ani, din Craiova, a fost prins in noaptea de luni spre marti in timp ce incerca sa incendieze o vila din cartierul Popoveni. El urma sa primeasca 200 de dolari daca dadea foc locuintei lui Costel Delcea, de 50 de ani. Ion Schiopulescu a turnat o canistra de benzina pe tocaria si pe peretii casei, dar nu a mai apucat sa aprinda bricheta pentru ca a fost surprins de proprietar. „Venisem in vizita la cumnatul meu si eram la etaj, iar el era jos, in bucatarie. Pe la ora 23.30 s-au auzit ciinii si am iesit sa vedem ce se intimpla. Pe holul de la intrare in casa mirosea puternic a benzina. Tocurile de la ferestre erau imbibate de benzina, iar pe terasa era chiar o balta de benzina. Am vrut sa iesim la poarta sa vedem ce se intimpla si atunci am vazut un individ sarind gardul in drum“, a spus Marius Ecobici, cumnatul proprietarului.

Se cauta un complice

Costel Delcea si cumnatul sau s-au urcat in masina si au pornit in urmarirea necunoscutului care fugise cu o bicicleta. Ion Schiopulescu a fost prins dupa citeva sute de metri, dupa ce aruncase canistra. „Hainele ii erau patate cu benzina si am gasit si o bricheta asupra lui. L-am intrebat ce cauta acolo si ne-a spus ca i-a promis cineva ca-i da 200 de dolari ca sa dea foc la vila, dar nu stia cine l-a tocmit si a cui este casa“, a spus Marius Ecobici. Piromanul a fost dus imediat la politie. El le-a spus anchetatorilor ca mai era cu un individ „pe mina“, pe care nu stia decit ca-l cheama Viorel. „Partenerul“ primise deja o suta de dolari si, dupa ce-si faceau treaba, mai trebuia sa primesca 200 de dolari. Parchetul a emis ieri mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele lui Ion Schiopulescu, acesta fiind acuzat de violare de domiciliu si tentativa de distrugere de bunuri prin incendiere.

Politistii continua cercetarile pentru a se stabili daca este vorba si de un alt complice si cine se ascunde in spatele atentatului. Ion Schiopulescu este recidivist, ultima data fiind eliberat conditionat cu o „coada“ de 200 de zile ramase neexecutate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS