32.3 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăEducatieSchimbări în conducerea Facultăţii de Drept din Craiova

Schimbări în conducerea Facultăţii de Drept din Craiova

S-a schimbat conducerea Facultăţii de Drept din Craiova. Decanul prof. univ. dr. Sevastian Cercel a demisionat din funcţie. Facultatea are un nou decan interimar, până la organizarea şi validarea concursului pentru ocuparea acestei funcţii.

Profesorul universitar dr. Sevastian Cercel şi-a dat demisia din funcţia de decan al Facultăţii de Drept, începând cu 5 martie. Sevastian Cercel a demisiomnat din funcţia de decan pentru a prelua conducerea Institutului de Cercetări Socio-Umane „C.S. Nicolăescu-Plopșor“ Craiova pentru un mandat patru ani. „Este o provocare profesioanală pentru mine să fiu director la Institutul de Cercetări Socio-Umane „C.S. Nicolăescu-Plopșor”. Practic, revin la o pasiune mai veche, istoria dreptului. Aveam proiecte mai vechi pe care le voi cotinua în Institut. Voi rămâne şi profesor universitar la Facultatea de Drept, care va continua proiectele. Şi unul dintre proiecte este crearea unui Centru de Cercetări Socio-Umane în căminul 9. Proiectul este deja aprobat şi se vor da şi banii“, a spus prof. univ. dr. Sevastian Cercel. Funcţia de decan a fost preluată de prof. univ. dr. Edmond Gabriel Olteanu, până la organizarea concursului de selecţie.

Decanii vor fi desemnaţi prin concurs public

Conform calendarului pentru alegeri la Universitatea din Craiova, în perioada 9 martie -30 aprilie va avea loc numirea prorectorilor, selectarea decanilor, numirea prodecanilor. Funcţiile de decan de la toate facultăţile din cadrul Universităţii din Craiova se vor ocupa prin concurs public, organizat de rectorul Universităţii, la nivelul fiecărei facultăţi şi validat de Senatul universitar.
La concursul public se pot înscrie cadre didactice din cadrul Universităţii din Craiova sau din alte universităţi din ţară ori din străinătate. Persoanele care se înscriu la concurs trebuie să aibă experienţă managerială universitară, probitate morală şi reputaţie ştiinţifică, prevede regulamentul de concurs. Dosarul de candidatură se depune, în formă scrisă, precum şi în format electronic, la secretariatul fiecărei facultăţi şi conţine cererea de depunere a candidaturii, CV-ul candidatului. Pentru participarea la concursul public de selectare a decanilor, organizat de Rectorul Universităţii, candidaţii trebuie să obţină avizul consiliului facultăţii în cadrul căreia s-au înscris.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS