29.4 C
Craiova
marți, 15 iulie, 2025
Știri de ultima orăBani & AfaceriPlayer-ele MP3 afectează auzul

Player-ele MP3 afectează auzul

Cei care ascultă muzică la MP3-uri mai mult de cinci ore pe săptămână, la volum mare, riscă să le fie afectat auzul. O echipă formată din nouă experţi europeni va da publicităţii un studiu în acest sens, anunţă Herald Tribune, citat de Yahoo News. „Ascultarea muzicii la playere personale, la volum mare, deşi nu are efect imediat, produce efecte pe termen lung în sensul pierderii auzului“, se citează din ziarul Herald Tribune.

În 2006, un bărbat din statul american Luisiana a acţionat în judecată compania Apple, susţinând că aceasta nu a urmat etapele adecvate pentru a preveni afectarea auzului în rândul utilizatorilor de iPod. Printre acuzaţii s-a regăsit afirmaţia că un iPod produce la volum maxim până la 115 decibeli, în timp ce unele studii în domeniu concluzionează că muzica ascultată la acest nivel, timp de 28 de secunde, poate produce daune în timp asupra urechii interne.

 

Hackerii folosesc clone de YouTube pentru atacuri

 

Specialiştii în securitatea calculatoarelor avertizează că hackerii folosesc clone ale paginii de internet YouTube pentru a păcăli utilizatorii de internet şi a-i face vulnerabili în faţa programelor-virus, informează Agenţia France Presse, citată de Yahoo News.

Atacul „YouTube“ face parte dintr-un trend urmat de hackeri care ţinteşte comunităţile on line.

„Se observă că metoda este folosită nu numai pentru YouTube, dar şi pentru MySpace, Facebook sau America Online“, a declarat Jamz Yaneza, manager în cadrul companiei Trend Micro. Hackerii ce folosesc un atac „YouTube“ trimit link-uri care, odată accesate, conectează utilizatorul la o replică a site-ului YouTube şi îl informează că trebuie să facă un update al programelor pentru a viziona un film. În momentul în care utilizatorul acceptă să facă aşa-zisul update „invită“ practic hackerul pe computer, potrivit explicaţiilor lui David Perry din cadrul Trend Micro.

Victimele nu sesizează atacul mascat deoarece programul folosit de hacker este proiectat de aşa natură încât lasă un utilizator să vizioneze filmul pe care îl dorea. Cea mai sigură metodă de protecţie este ca utilizatorul să nu urmeze link-urile primite şi să meargă direct la pagina de internet.

40% din profilurile din reţelele sociale sunt false, potrivit ultimelor estimări făcute de Cloudmark Inc., o companie specializată în protejarea programelor de mesagerie instantă de spam-uri şi hackeri.

Un sondaj efectuat în luna iunie în Statele Unite pentru Cloudmark a arătat că 83% din cei care au profiluri pe reţele sociale on line au primit invitaţii nesolicitate de la „prieteni“ de a intra pe o pagină de internet sau alta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS