21.4 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSoldat american, reţinut după ce şi-a părăsit baza din Kandahar şi a ucis trei civili afgani

Soldat american, reţinut după ce şi-a părăsit baza din Kandahar şi a ucis trei civili afgani

Trei civili au fost ucişi duminică de un soldat american, care a ieşit din baza sa militară şi a început să tragă focuri de armă asupra afganilor, în provincia Kandahar, un bastion al talibanilor din sudul Afganistanului, au anunţat autorităţile locale, conform Mediafax.
"Informaţiile noastre iniţiale arată că trei persoane au murit, dar nu ştim cine sunt. O anchetă este în curs. Vom trimite o delegaţie în zonă pentru a ancheta acest eveniment", a declarat Toryalai Wesa, guvernatorul provinciei Kandahar. 
Soldatul american care a deschis focul asupra afganilor a fost arestat, a informat un oficial occidental. "Un soldat a ieşit din baza sa şi a început să tragă. El s-a întors în biroul său şi a fost plasat în detenţie", a precizat oficialul. Forţa Internaţională de Asistenţă pentru Securitate (ISAF) a NATO şi-a exprimat, într-un comunicat, "regretul profund pentru incident".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS