22.8 C
Craiova
marți, 1 iulie, 2025
Știri de ultima orăActualitateFostul prefect de Dolj, cercetat de consilierii judeţeni

Fostul prefect de Dolj, cercetat de consilierii judeţeni

Fostul prefect de Dolj, Florin Stancu, va fi cercetat de o comisie de anchetă a consiliului judeţean, deoarece anul trecut a aprobat, în calitate de director al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Dolj, achiziţionarea la preţ dublu a unei case în Băileşti. Cererea de înfiinţare a comisiei a fost formulată de consilierii judeţeni PD-L, în frunte cu Dan Păloiu, în şedinţa de consiliu de miercuri.
„Vă solicităm înfiinţarea unei comisii care să verifice această activitate (achiziţia casei – n.r.)“, i-a spus Dan Păloiu preşedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa. „Nu vreţi mai bine Curtea de Conturi?“, i-a replicat Prioteasa. „Insistăm pentru comisie“, a răspuns Păloiu. „Dacă vreţi comisie, nici o problemă. Puneţi-vă de acord în privinţa numărului de membri şi a componenţei“, a mai spus şeful CJ Dolj. Potrivit lui Păloiu, comisia va fi înfiinţată prin hotărâre în şedinţa din luna noiembrie. „La şedinţa viitoare se vor stabili componenţa şi tematica verificării“, a precizat consilierul judeţean.

Preţ dublu, că banii-s de la stat

Gazeta de Sud a prezentat în ediţia din 10 august anul acesta modul în care Direcţia pentru Protecţia Copilului, condusă la vremea aceea de Florin Stancu, a aprobat cumpărarea unei clădiri dărăpănate de la marginea oraşului Băileşti, denumită pompos „Muzeul Câmpiei Băileştilor“, cu suma de 250.000 de euro (aproximativ 1,1 milioane de lei), cu câteva zile înainte de Crăciunul trecut. Interesant este faptul că persoana care a vândut clădirea în paragină, Ion Badea, a cumpărat-o la rândul lui cu doar 450.000 de lei (puţin peste 100.000 de euro) în aprilie 2008. În doar şase luni, Badea a câştigat astfel peste o sută de mii de euro pe spinarea Direcţiei pentru Protecţia Copilului Dolj. Pentru a-şi pune în aplicare planul de achiziţie a casei, conducerea Direcţiei s-a dat peste cap să facă rost de bani, deoarece în buget avea prevăzuţi pentru achiziţia de imobile doar 50.000 de lei.
După ce s-a văzut cu banii la teşcherea, conducerea a publicat două anunţuri de cumpărare, pe 15 decembrie 2008, Ion Badea a depus oferta în care preciza că preţul de 250.000 de euro nu este negociabil, a doua zi comisia s-a îmbarcat  şi a plecat la faţa locului, iar în ziua următoare, pe 17 decembrie, a întocmit raportul de evaluare în care propunea achiziţionarea imobilului. În aceeaşi zi s-a semnat şi contractul de vânzare-cumpărare fără ca Direcţia să încerce măcar să negocieze preţul. Dacă, în privinţa banilor pentru cumpărare, conducerea s-a zbătut şi i-a obţinut, nu acelaşi lucru se întâmplă cu lucrările de modernizare a clădirii din Băileşti. De nouă luni, casa se degradează constant, ţinând loc de adăpost aurolacilor. Au dispărut uşile şi bucăţi din sobe, iar geamurile au fost sparte demult.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII