Conflictul iscat între locuitorii de pe strada Eliza Opran şi Regia Autonomă de Transport, care le tăiase acestora alimentarea cu apă, a luat sfârşit. Pe fir a intrat Compania de Apă, dispusă să suporte cheltuielile făcute de RAT.
Scandalul a pornit în urmă cu câteva săptămâni, când mai mulţi locuitori de pe stradă s-au plâns că RAT i-a debranşat nelegal de la reţea şi i-a lăsat fără apă potabilă, deşi, spuneau ei, aveau facturile plătite la zi. Regia a explicat că i-a lăsat pe oameni pe uscat deoarece descoperise că locuinţele acestora fuseseră racordate la conducta ei de apă în urmă cu trei – patru ani. La acea vreme, RAT a fost obligată să-şi retragă gardul pentru a face loc unei alei astfel încât strada Eliza Opran să aibă deschidere la drumul european Craiova – Filiaşi. În felul acesta, conducta de apă din care se alimenta RAT a rămas în afara gardului, fiecare locuitor din zonă putându-se branşa nestingherit, aşa că reprezentanţii Companiei de Apă au încasat câţiva ani bani atât de la proprietarii caselor, cât şi de la RAT pentru acelaşi consum.
Pagubă plătită prin compensare
După ce au analizat problema la faţa locului, angajaţii Companiei de Apă şi cei ai RAT au ajuns la un compromis. Compania nu dă banii înapoi pentru că nu i-ar putea justifica în faţa inspectorilor de la Curtea de Conturi, dar îi scade regiei costurile de consum din viitoarele facturi. Cât despre locuitorii din zonă, aceştia vor fi contorizaţi. „Vom contoriza ieşirea din magistrala RAT către case, iar la facturare vom scădea din consumul RAT pe cel al proprietarilor. Banii nu putem să-i dăm înapoi, ne-am înţeles pe cale amiabilă“, a declarat directorul Companiei de Apă, Constantin Stamatoiu.
Directorul RAT, Virgil Boboc, a precizat că suma plătită în plus de regie se ridică la aproximativ 150 de milioane de lei. „Pierderea noastră o vom recupera prin compensare cu cei de la Compania de Apă. Suntem şi noi fraţi, doar să ne certăm acum“, a spus Boboc.