32.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiaristi agresati de romi, sub ochii politistilor

Ziaristi agresati de romi, sub ochii politistilor

Mai multi ziaristi au fost agresati ieri de romii de pe strada Craiovita Veche din Craiova, in timp ce adunau informatii despre un incendiu izbucnit la o vila din zona.

O autospeciala a Grupului de Pompieri „Oltenia“, s-a deplasat ieri dupa-amiaza, in jurul orei 14.00, in cartierul Brestei, la un incendiu pe strada Craiovita Veche, nr.26.

In interiorul imobilului aflat in constructie, la parter, pompierii au gasit mai multi baloti de vata industriala folosita la fabricarea plapumilor, care luasera foc. In aproximativ o jumatate de ora s-a reusit stingerea incendiului, pagubele (500 de kilograme de vata arse) fiind estimate la aproximativ doua milioane de lei. Din primele cercetari s-a stabilit ca „piromanul“ nu era nimeni altcineva decit o nepoata a proprietarului casei, Paul Sanfiroiu. Andreea Costache, de numai patru ani, profitase de faptul ca unchiul si parintii ei erau plecati de acasa la o pomana, ca sa se joace cu chibritele. Si tot din joaca a dat foc balotilor.

Cei doi politisti trimisi sa-i linisteasca pe romi au avut un rol estetic

Incendiul nu s-a soldat cu victime omenesti, insa citiva ziaristi prezenti la fata locului in documentare au fost agresati de romii din zona, care au incercat sa-i impiedice sa-si faca meseria. Zeci de recalcitranti s-au repezit urlind la ziaristi, fara sa tina cont ca jurnalistii se aflau intr-un loc public, avind prin urmare toate drepturile din lume sa fotografieze si sa filmeze: „Va omor daca filmati sau daca dati ceva la ziar! Plecati de aici! N-aveti voie!“, a strigat o matahala de femeie, urmata la o jumatate de metru de alta mai pirpirie, care se straduia sa puna in practica amenintarile suratei ei, aratind pumnul. In cele din urma, femeia mai corpolenta ajutata de mai multi derbedei a reusit sa-l imbrinceasca pe unul dintre reporteri in autoturismul cu care venise, apoi l-au inghesuit pe bancheta si i-au tras citeva scatoalce. Alti romi, la fel de tupeisti, au aruncat cu pietre dupa masina Gazetei de Sud.

Anuntata de cele intimplate, politia a trimis in zona un echipaj de patrulare de la Sectia nr.1, ca sa-i linisteasca pe romi. Cei doi politisti au avut insa mai mult un rol estetic, ziaristii continuind sa fie inghesuiti si amenintati chiar sub privirile acestora. „Vin dupa tine miine si te omor daca dai ceva la ziar, auzi?“, ii promitea un vlajgan gras unuia dintre reporterii care insista sa faca o fotografie. De unde atita disperare in incercarea de a-i indeparta pe ziaristi, nu am putut sa intelegem. Doar daca nu ar fi avut ceva de ascuns. Dupa cantitatea mare de vata industriala depozitata la parterul imobilului si dupa faima de teritoriu al papucarilor pe care o are aceasta zona se putea deduce usor ca se ocupau cu confectionatul papucilor. Cit de legala era insa afacerea, ramine sa stabileasca politia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS