34.5 C
Craiova
marți, 8 iulie, 2025
Știri de ultima orăLocalStrada a cedat din cauza intemperiilor

Strada a cedat din cauza intemperiilor

Pe strada Toamnei din cartierul craiovean Bariera Vâlcii, intemperiile au „creat“ în asfalt un şanţ lung de zece metri şi lat de vreo doi. Aceasta este explicaţia celor de la SC SONDRIO IMPEX SRL, care aveau sarcina să readucă strada şi trotuarul la starea iniţială, după efectuarea unui racord la sistemul de canalizare.

Când fac lucrări de mântuială, firmele angajate să repare trotuarul şi carosabilul dau vina pe vreme. În viziunea lor, intemperiile distrug până şi asfaltul din plombe, dar societăţile în cauză uită  un aspect: calitatea lucrărilor.
Pe strada Toamnei din cartierul craiovean Bariera Vâlcii este „un crater“ cu o lungime de cel puţin zece metri şi o lăţime de doi. Pe aici a trecut Compania de Apă Oltenia (CAO), care, în urma unor lucrări de racordare la sistemul de canal a unui abonat, a spart strada, în vara anului trecut. La final, şanţul a fost astupat cu pământ şi piatră concasată, urmând ca altă firmă angajată de beneficiarul lucrării „să refacă sistemul rutier şi pietonal afectat de lucrare“. Firma angajată de proprietarul imobilului de pe strada Toamnei numărul 93 a fost SC DOMARCONS SA, cu care s-a încheiat un contract pe 21.08.2009. În baza acestui contract, abonatul a obţinut de la Primăria Craiova autorizaţia de construire pentru: „racord canal în lungime de 14 ml“, dar şi documentaţia tehnică de la Compania de Apă Oltenia. „Am avut un contract încheiat cu o persoană fizică pentru lucrări de asfaltare după o racordare efectuată de CAO, dar partea contractantă nu ne-a mai anunţat dacă susţine acest contract. În mod normal, are obligaţia să ne anunţe când se încheie lucrările şi să plătească un avans. Dar nu am mai fost anunţaţi. Prin urmare, contractul poate fi reziliat, fiindcă el există numai scriptic“, a spus reprezentantul DOMARCONS, Dan Dumitru.
 
Când doi asfaltează…

În cele din urmă, de refacerea străzii şi trotuarului s-a ocupat a doua firmă, nicidecum cea angajată iniţial, iar sarcina de a aduce carosabilul la starea iniţială i-a revenit SC SONDRIO IMPEX SRL. Reprezentantul acesteia, Ovidiu Biolan, susţine că a refăcut strada la începutul lunii noiembrie 2009, deşi lucrările fuseseră încheiate cu două luni în urmă. „Acolo s-a făcut un branşament la sistemul de canalizare. Noi am refăcut strada conform condiţiilor din contract, la 20 de zile de la terminarea racordării. Am asfaltat, dar intemperiile au stricat lucrarea şi strada a cedat. Probabil au pus pământ şi piatră cei de la CAO. Acum am trimis oameni care lucrează. Vom găsi altă soluţie, să aşezăm înainte o placă de beton, apoi să asfaltăm“, a declarat Biolan, directorul SC SONDRIO. Chiar ar fi cazul să „se găsească“ o soluţie la o jumătate de an de la încheierea unor racorduri. Timp în care strada a fost brăzdată de un şanţ numai bun de rupt autoturismele în el. 

Obligaţia beneficiarului

„După încheierea lucrărilor de racordare, beneficiarul lucrării se obligă să contacteze o firmă care să repare arterele pietonale şi stradale. Din contractul încheiat cu noi reiese că angajat este SC DOMARCONS, dar de lucrări se ocupă totuşi SC SONDRIO. Această firmă trebuie să onoreze contractul cu beneficiarul. I-am contactat şi noi şi au trimis deja muncitori în zonă“, a precizat Mihaela Chiriţescu, şef Birou relaţii cu publicul CAO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII