Protestul ceferiştilor de ieri-dimineaţă a paralizat circulaţia trenurilor în Gara Craiova.
Călătorii care cumpăraseră bilete la trenurile de dimineaţă s-au trezit că toate garniturile au „îngheţat“ imediat după schimbul de tură de la ora 7.00. Nu i-a anunţat nimeni că vor fi nevoiţi să aştepte pe peron. Mai mult, cei care călătoreau cu trenurile în tranzit prin Gara Craiova au avut parte de o aşteptare şi mai lungă, din cauza întârzierilor de peste două ore şi jumătate la plecări după reluarea traficului. Multe persoane au ales să meargă cu microbuzele decât să aştepte încetarea grevei ceferiştilor. „Probabil au şi ei dreptate cu greva asta, dar trebuia să anunţe de azi-dimineaţă că nu mai circulă nici un tren. Nu au anunţat nici măcar prin staţie“, a declarat un călător nemulţumit.
Pe raza Regionalei Craiova, greva angajaţilor CFR a blocat 58 de trenuri, dintre care trei garnituri de marfă. 34 de trenuri au fost oprite în parcurs, în timp ce alte 24 nu au plecat din staţia de formare, conform lui Dorel Ciucă, directorul Regionalei CFR Craiova. „Cei care şi-au cumpărat bilete la trenurile care nu au circulat pe perioada grevei şi-au primit banii înapoi“, a declarat acesta.
În intervalul de trei ore, cât a fost oprit traficul feroviar, patru trenuri personal şi un rapid în tranzit, având destinaţia Braşov, au staţionat în gară. Alte două garnituri au fost oprite la Işalniţa, un tren accelerat către Bucureşti şi un personal cu destinaţia Craiova, ai cărui pasageri au ajuns în oraş cu microbuze.
Poliţia Transporturi Feroviare (TF) s-a asigurat că nu vor exista incidente prin dislocarea a 233 de lucrători în staţiile Regionalei Craiova. „Nu am avut probleme nici cu călătorii, nici cu greviştii. Nu s-au manifestat violent, nu au existat altercaţii“, a declarat Constantin Budici, şeful Poliţiei TF Craiova.
Circulaţia feroviară a fost reluată în jurul orei 10.00, când primele trenuri au plecat din Gara de Nord din Bucureşti către Constanţa şi Galaţi.
Sindicatele din CFR au protestat astfel faţă de propunerea guvernului de a majora salariile angaţilor Căilor Ferate cu numai opt la sută, în două tranşe. Sindicaliştii cer ca salariul minim pe economie de 500 de lei să fie aplicat şi în ramura Transporturi.