26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportJerry Gane, noul "comandant" de la CSU

Jerry Gane, noul „comandant” de la CSU

\n

Cine a zis că echipa CS Universitatea n-ar fi formația Craiovei s-a înșelat amarnic. Spunem asta pentru că este imprevizibilă, ce este valabil astăzi nu mai este și mâine, fapt cu care ne-am obișnuit de la conducerea defunctei FC Universitatea. Cel mai elocvent exemplu este „episodul“ consumat ieri, când finanțatorii echipei l-au chemat pe Gabi Balint la discuții și s-a ajuns la rezilierea contractului. Explicația? A promovat echipa, dar prestațiile au lăsat de dorit, așa își justifică, neoficial, decizia mai-marii de la CSU. Oficial însă, i-au strâns mâna prietenește antrenorului ardelean, mulțumindu-i într-un comunicat pentru îndeplinirea obiectivului.
„Conducerea CS Universitatea Craiova şi antrenorul Gabi Balint au decis, de comun acord, să nu mai continue colaborarea. Gabi Balint a fost cooptat în proiectul renaşterii fotbalului oltean în martie 2014, preluând funcţia de antrenor principal al echipei mari. În cele 15 jocuri din campionat cu Gabi Balint pe banca tehnică, CS Universitatea a înregistrat 11 victorii, două egaluri şi două înfrângeri. Graţie acestor rezultate, obiectivul echipei – promovarea în prima ligă – a fost îndeplinit. CS Universitatea Craiova îi mulţumeşte lui Gabi Balint pentru întreaga activitate desfăşurată la echipă şi îi doreşte mult succes şi performanţe în carieră. Clubul nostru va anunţa în zilele următoare numele noului antrenor principal al echipei“, se arată într-un comunicat postat pe site-ul clubului din Bănie.
„Am hotărât de comun acord să ne despărțim. Practic, am dus la bun sfârșit contractul pe care îl semnasem până în vară și după o discuție cu conducerea am ajuns la concluzia că e cel mai bine să oprim aici colaborarea. Eu, unul, sunt mulțumit că am reușit promovarea și că am intrat în istoria Craiovei. Le doresc mult succes mai departe oltenilor și le voi urmări evoluțiile“, a spus Gabi Balint, la Digi Sport.
Toată această „poveste“ apare după ce Gabi Balint făcuse planul de transferuri și îl adusese „secund“ pe Iosif Rotariu. De fapt, se conturase un nou staff, lângă Balint, Rotariu și Lung era „așteptat“ și Corneliu Papură.

Surpriză la miez de seară

Cristiano Bergodi părea favorit la preluarea băncii tehnice a CSU după plecarea lui Balint, dar, spre surprinderea tuturor, nu italianul a fost alesul conducerii craiovene, ci Jerry Gane, unul dintre cei mai promiţători antrenori din noul „val”. „CS Universitatea are antrenor craiovean. Conducerea clubului a ajuns la un acord cu Jerry Gane pentru preluarea băncii tehnice a echipei. Gane are un obiectiv clar: construirea unei echipe competitive, care să reprezinte cu onoare Craiova pe prima scenă fotbalistică a ţării. Jerry Gane are în palmares o promovare cu gruparea CS Turnu Severin, pe care a pregătit-o şi în prima divizie, acesta trecând şi pe la Corona Braşov. Jerry Gane a apărat culorile Universităţii Craiova în 115 meciuri, marcând 31 de goluri. A strălucit în campionatul elveţian, evoluând pentru St.Gallen (117 meciuri – 52 goluri) şi Grasshopper (31 meciuri – 16 goluri). Clubul CS Universitatea Craiova îi doreşte mult succes şi performanţe cât mai mari la cârma echipei alb-albastre”, se arată într-un comunicat al CSU Craiova.

Numirea lui Jerry Gane i se datorează în mare parte naşului Gheorghe Craioveanu, semn că „Gicanul” va avea un cuvânt greu de spus în club.

Jerry Gane, care a fost „principal” pentru prima dată la Gaz Metan CFR Craiova, îl va avea ca secund pe George Biţă, de portari urmând să răspundă în continuare Silviu Lung.

Geolgău și Tilihoi vor trece la scouting

Cine nu s-a convins că e echipa Craiovei mai primește un argument. După promovarea sportivă a apărut incertitudinea la club, în loc să fie liniște, prefigurându-se schimbări majore la toate nivelurile. În privința staff-ului administrativ, Gheorghiță Geolgău și-a anunțat ieri plecarea din funcția de director general, un lucru preconizat cu mult înainte de ultima etapă. Fostul component al Craiovei Maxima și-a convocat ieri-dimineață subalternii și i-a înștiințat că se va ocupa de scouting de luna viitoare, când îi expiră contractul.
„Am vrut să mă retrag încă de acum trei luni, dar au tot apărut probleme și am fost prins la mijloc, iar timpul s-a scurs. La finalul lunii acesteia îmi expiră contractul, am discutat cu finanțatorii și le-am spus că renunț la munca de birou. Consider că am făcut destule lucruri bune, unele se văd, altele nu, dar consider că aș fi mult mai util pe partea asta de scouting. Nu știu cine va veni președinte, dar știu că indiferent care va fi numele său va trebui să se dedice trup și suflet acestui club, pentru că aici este Craiova și se dorește performanță“, a declarat Geolgău, pentru GdS.
Pentru postul de președinte pare favorit Silvian Cristescu, dar se tratează și cu fostul secretar general adjunct al FRF, Cristian Bivolaru. Pavel Badea, care ieri a împlinit 47 de ani, a refuzat propunerea de a reveni la cârma CSU.
Alt component al Craiovei Maxima care va fi trecut în „rezervă“ este Nicolae Tilihoi. Finanțatorii CSU intenționează să-l direcționeze tot spre scouting, în locul său urmând să fie adus cineva din afara Olteniei, care să aibă ușile mai larg deschise la federație.

Jucătorii încep interviurile

Modificări masive vor avea loc și la echipă, începând cu staff-ul medical și terminând cu lotul de jucători. Doctorul Andrei Tohăneanu și-a exprimat dorința de a pleca, la echipă urmând să fie adus, cel mai probabil, craioveanul Ion Șerban, de la Pandurii Târgu Jiu. De asemenea, din cei doi preparatori fizici va rămâne doar unul, Cornel Blejan, olandezului Laurens Ebben, adus de Ovidiu Stângă în iarnă, i-a expirat contractul și nu mai este dorit în Bănie.
În privința lotului, se anunță un val foarte mare de disponibilizări, aici regăsindu-se numele a nouă jucători: Nemanja Latinovici, Marian Cârjă, Răzvan Patriche, Vukasin Tomic, Ionuț Stancu, Adrian Ionescu, Marian Pop, Jason Vandelanoitte, Claudiu Dragu. Asta, în condițiile în care până acum au avut loc deja două despărțiri, Enache Câju și Ivan Dragicevic reziliind contractele încă de luna aprilie, iar Albert Voinea s-a întors la Pandurii, expirându-i împrumutul. S-au reluat în schimb discuțiile cu Mihăiță Pleșan și Silviu Izvoranu pentru prelungirea contractelor, iar de astăzi urmează să se prezinte în birourile din București ale finanțatorilor Adrian Andrici și Mihai Rotaru și alți fotbaliști, fiind vorba despre Florin Pătrașcu, Gabriel Velcovici și Gabriel Precup. O situație aparte o au Tome Kitanovski și Nerijus Valskis, care mai au mult din contract, dar care nu au dat satisfacție. În cazul lor, conducătorii CSU se gândesc la varianta împrumutului, însă nu este exclus să le fie și lor reziliate înțelegerile.
La capitolul sosiri certe, la CSU vor evolua Cătălin Straton (ex – FC Vaslui), Alexandru Mateiu (ex – FC Brașov), Andrei Herghelegiu, Adrian Avrămia (ambii de la CSMS Iași), Nuno Rocha (Marítimo) și Carlos Daniel Silveira da Graca (Belenenses). Se poartă tratative cu Mihai Marc (Ceahlăul), și muntenegreanul Stefan Mugosa (FK Mladost Podgorica) și sârbul Milos Cvetkovic (Napredak Krusevac).
Pe lângă toate aceste probleme, răspunsul membrilor Comisiei de Discipiplină cu privire la dreptul de promovare în Liga I întârzie să apară, fiind amânat pentru astăzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS