28.3 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii nu mai participa la „LG Cup“

Tricolorii nu mai participa la „LG Cup“

Reprezentativa României nu va mai participa la turneul LG Cup de la Teheran (11-13 noiembrie), la care au mai fost invitate nationalele Iranului, statului Togo si Paraguayului, calificate la CM 2006, se arata intr-un comunicat remis presei de Federatia Româna de Fotbal (FRF).


„Avind in vedere ca, dupa incheierea preliminariilor pentru calificarea la CM 2006, in calendarul international nu erau prevazute meciuri amicale pentru echipa nationala, datele oficiale pentru jocurile de baraj fiind stabilite de FIFA pe 12 si 16 noiembrie, FRF a fost obligata sa caute solutii pentru mentinerea acesteia in activitate. Au fost depistate, ca posibilitati, participarea la turneul LG Cup din Iran, respectiv jocuri disputate in România sau la distante mai scurte, cu potentiali adversari cu care sintem in contact: Cote d’Ivoire, Argentina, ambele calificate la CM 2006, Danemarca, Grecia sau Ungaria“, se arata in comunicat.


FRF precizeaza ca in luarea deciziei de renuntare la turneul din Iran a tinut cont, printre altele, de participarea echipelor românesti in Cupa UEFA, de solicitarile acestora privind menajarea jucatorilor lor susceptibili de a fi selectionati. „Pentru evitarea eforturilor de deplasare, FRF a optat pentru disputarea de jocuri in România sau in tari mai apropiate geografic“, se arata in incheierea comunicatului emis de FRF.


Mihai-Razvan Ungureanu, ministrul de externe al României, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca, din cauza complicatiilor politice, nu este un moment bun pentru ca reprezentativa tricolora sa participe la turneul din Iran. FRF a trimis luni o scrisoare oficiala Ministerului Afacerilor Externe, prin care solicita pozitia oficiala a acestui for legata de participarea nationalei României la turneul din Iran. Comunicatul FRF de ieri nu face nici o referire la un eventual raspuns oficial al MAE cu privire la turneul nationalei in Iran.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS