25.5 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiIepurasul cu surprize

Iepurasul cu surprize

Stiinta este pe primul loc in seria B2, urmata, cu acelasi numar de puncte (19), de revelatia sezonului, CSM Rimnicu Vilcea. Desi la inceput se vorbea de Petrolul, CS Otopeni sau Unirea Urziceni ca potentiale contracandidate ale Universitatii la promovare, devine tot mai clar faptul ca vilcenii au adoptat politica mortului in papusoi, consolidindu-si de la meci la meci pozitia de posibila divizionara A.


Exista opinii conform carora CSM n-ar fi decit un biet „iepuras“ care are misiunea sa traga Stiinta spre linia de sosire in acest campionat si ca gruparea din Rimnic nu poate aspira la primul loc pentru ca are o datorie mai veche fata de Stiinta, cea care i-a facilitat promovarea in esalonul secund. Toate acestea par insa fictiuni daca luam in calcul faptul ca echipa CSM Rimnicu Vilcea n-a pierdut nici un meci pina acum, are in spate un public entuziast, care viseaza sa aiba din nou echipa in prima divizie, si-a scos de la inima Stiinta si, nu in ultimul rind, este sprijinita din umbra de doi oameni cu influenta la LPF si FRF, Dumitru Dragomir si Ion Craciunescu. Oameni care pot dirija anumite lucruri in favoarea echipei din Zavoi si care, indiferent ce ar spune ei, sint atinsi la coarda sensibila ori de cite ori CSM intra in arena.


Sa crezi, in aceste conditii, ca echipa din Rimnicu Vilcea va fi doar un simplu sparing-partner pentru Universitatea Craiova pare de domeniul incredibilului. Si asta pentru ca oamenii de fotbal cu experienta din Vilcea stiu ca prezenta in Divizia A nu poate fi decit in favoarea orasului pe care il reprezinta si, implicit, in favoarea lor. Trebuie luata apoi in calcul imaginea pe care ti-o poate crea o echipa de fotbal. Probabil ca atit Mitica Dragomir, cit si Ion Craciunescu stiu ca functiile pe care le detin nu le-au obtinut pe viata si s-ar putea trezi la un moment dat din nou la Vilcea, acolo unde o echipa in primul esalon le-ar putea oferi o piine alba de mincat.


Lumea fotbalului este mai complicata in esenta, regulile nu sint respectate nici macar pe teren, ca sa nu mai vorbim de intelegerile din culise, iar ceea ce este valabil astazi nu mai este valabil miine. Si daca, intr-adevar, pentru a putea cistiga o cursa ai nevoie de un „iepure“, la fel de adevarat este si faptul ca acesta poate sari de unde nu te-astepti. Sau, mai bine zis, cind nu te astepti…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS