22.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVIDEO. Cum arată o ploaie solară

VIDEO. Cum arată o ploaie solară

Nava spaţială Solar Orbiter a reușit să surprindă în imagini o ploaie solară şi spirale de gaz înalte de 10.000 de kilometri pe Soare.

Observaţiile transmise de sonda Agenţiei Spaţiale Europene dezvăluie structuri în formă de pană, asemănătoare unor fire de păr, făcute din plasmă şi, de asemenea, surprind erupţii şi ploi de material relativ mai rece care cad la suprafaţă. Oamenii de ştiinţă spun că observaţiile privind dinamica complexă a suprafeţei soarelui ar putea răspunde la întrebarea de ce atmosfera soarelui este mult mai fierbinte decât suprafaţa sa – un paradox vechi în fizica solară.

Videoclipul evidenţiază modele delicate de dantelă pe Soare, care se numesc muşchi coronali. Aceste structuri apar în jurul bazei buclelor mari ale câmpului magnetic coronal. La orizont, pinteni de gaz, cunoscuţi sub numele de spiculeţe, se ridică din cromosfera soarelui până la înălţimi de aproximativ 10.000 km.

VIDEO AICI: https://www.facebook.com/EuropeanSpaceAgency/videos/268048993052914

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/descoperiri/video-cum-arata-ploaia-pe-soare-imagini-impresionante-surprinse-de-sonda-spatiala-solar-orbiter-2782249

CITEȘTE ȘI: Cod galben de vânt în Capitală și mai multe județe

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS