29.5 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDrăgan a făcut apel

Drăgan a făcut apel

Ucigaşul lui Pavel Rentea este nemulţumit cu cei şase ani de puşcărie pe care i-a primit la Tribunalul Dolj, astfel că a formulat apel. Fiul victimei a făcut însă şi el apel, solicitând judecătorilor o pedeapsă mai mare pentru Cosmin Drăgan.

Craioveanul Cosmin Drăgan, de 22 de ani, acuzat că i-a provocat moartea lui Pavel Rentea, după ce l-a bătut pentru că traversa strada prea încet, a formulat apel împotriva sentinţei prin care, pe 24 noiembrie, a fost găsit vinovat pentru ultraj contra bunelor moravuri şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, fiind condamnat de Tribunalul Dolj la şase ani de închisoare. La această pedeapsă se adaugă şi cei doi ani de închisoare pentru 13 furturi din autoturisme, sancţiune dispusă în 2009 de Judecătoria Târgu Jiu.

Bătaie cu efect mortal

Tragicul incident în urma căruia şi-a pierdut viaţa Pavel Rentea, de 62 de ani, din Craiova, a avut loc pe 2 aprilie 2010, în Vinerea Mare. Rentea plecase să se plimbe împreună cu nepoţica lui, în jurul prânzului. Ţinând cu o mână fetiţa de şase ani, iar în cealaltă mână bicicleta copilei, bărbatul s-a angajat în traversarea străzii de pe o alee. Faptul că Rentea mergea prea încet l-a enervat pe Gigi Drăgan, aflat la volanul unui BMW înmatriculat în Anglia, care circula pe aceeaşi alee. După o altercaţie între cei doi, Drăgan s-a dat jos din maşină şi l-a lovit cu pumnii pe Rentea, după care s-a întors în autoturism. Rentea a mers mai departe, către giratoriul de la Consul, însă Drăgan a venit în fugă în urma acestuia şi i-a mai aplicat câteva lovituri. În urma loviturilor primite, Pavel Rentea a căzut la pământ. După aceea, Drăgan s-a urcat în maşina sa şi a plecat, iar Rentea s-a ridicat de jos şi şi-a continuat drumul. A apucat să mai facă doar câţiva paşi înainte să cadă pe o dală de beton, sub privirile nepoatei sale şi ale trecătorilor. Câteva ore mai târziu, bărbatul de 62 de ani a decedat la Clinica de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Craiova, în urma unui infarct. Medicii legişti au stabilit că infarctul care i-a provocat moartea lui Rentea a fost cauzat de şocul psihic generat de bătaia primită de la Drăgan.

Pedeapsă prea mică sau… prea mare

Parchetul a fost mulţumit cu pedeapsa primită de Drăgan, decizând să nu mai facă apel. În schimb, a făcut apel inculpatul, cerând judecătorilor o sancţiune mai puţin aspră pentru fapta sa, pe motiv că a fost provocat de victimă. „A venit şi a încercat să dea cu un pietroi în mine. Eu am zâmbit şi am vrut să plec mai departe, dar s-a pus în faţa portierei şi nu m-a lăsat să îmi văd de drum“, a declarat Drăgan în faţa primei instanţe.
A formulat însă apel şi Ionuţ Rentea, fiul victimei, care a cerut o pedeapsă mult mai mare pentru cel care i-a ucis tatăl în bătaie. Apelul va fi judecat la Curtea de Apel Craiova, însă ultimul cuvânt în acest dosar l-ar putea avea Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, competentă să judece recursul împotriva deciziei pe care o va da Curtea de Apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII