36.8 C
Craiova
duminică, 13 iulie, 2025
Știri de ultima orăBani & AfaceriCum atrageţi o atitudine pozitivă a şefului

Cum atrageţi o atitudine pozitivă a şefului

Viaţa şi cariera dumneavoastră îşi pot urma cursul chiar dacă nu sunteţi simpatizaţi de şef. Dacă vă aflaţi în această situaţie, nu staţi degeaba, ci încercaţi să schimbaţi lucrurile.

Oricât de mult aţi încerca, nu puteţi fi întotdeauna pe placul celor din jur, fie că este vorba de rude, oameni cu care vă întâlniţi întâmplător, cunoştinţe sau colegi de serviciu. Dacă însă nu sunteţi simpatizat de şef, s-ar putea să aveţi o problemă, mai ales că această situaţia poate crea o atmosferă tensionată la serviciu.

Când şeful nu vă simpatizează

Faptul că nu aţi reuşit să intraţi în graţiile şefului este trădat, în general, de o serie de elemente. Un prim indiciu în acest sens este faptul că nu figuraţi niciodată pe lista de prime, indiferent că e vorba de cele de vacanţă, de Crăciun, de Paşte sau de merit, asta în condiţiile în care la interviul de angajare vi s-a spus că politica firmei include şi aceste facilităţi sau, pur şi simplu, mare parte din colegi primesc astfel de „atenţii“ din partea conducerii. „Asta nu ar fi o problemă, dacă nu ai fi auzit, din surse neoficiale, că unii colegi au văzut chiar şi o primă de performanţă. Şi dumneavoastră aţi avut succese, dar toţi se poartă de parcă ele ar fi trecut neobservate. Încasaţi lună de lună doar salariul, indiferent de cât de bine vă faceţi treaba“, spun specialiştii în resurse umane de la www.eva.ro. În plus, atunci când aţi adus vorba de această situaţie, şeful v-a tratat cu răceală şi „mai că nu v-a invitat politicos să-i părăsiţi biroul“.

Alte indicii că superiorul nu vă are la suflet

Obiceiul şefului de a nu vă asculta este extins şi în alte discuţii – sunteţi omis atunci când trebuie ca toţi angajaţii din firmă/departament să-şi spună părerea (în şedinţe sau între colegi), iar atunci când reuşiţi să vă faceţi auzit, nu se ţine cont de părerea dumneavoastră chiar dacă este bună sau, mai rău, îi este atribuită altcuiva.
Alt indiciu că nu vă număraţi printre favoriţii şefului este acela că nu sunteţi niciodată lăudat, chiar dacă vă terminaţi treaba înaintea celorlalţi. În plus, vă simţiţi izolat şi respins chiar şi atunci când sunteţi numai în preajma colegilor. Şi ca lucrurile să meargă cât mai prost posibil la locul de muncă, sunteţi sancţionat verbal sau financiar de fiecare dată când aţi fost prins pe picior greşit.

Paşi pentru o bună înţelegere

Aceste elemente trădează clar atitudinea negativă a şefului faţă de dumneavoastră, fapt care în timp duce la o atitudine asemănătoare şi din partea colegilor. Încercaţi să urmaţi câţiva paşi simpli pentru a vă asigura că veţi reuşi să vă înţelegeţi bine cu şeful. În primul rând, trebuie să vă obişnuiţi cu ideea că, din punct de vedere ierarhic, sunteţi „condus“ de cineva şi trebuie să-i arătaţi respect în primul rând ca om şi ca profesionist, şi apoi ca şef. Apoi, faceţi-vă treaba în continuare pentru că, până la urmă, orice şef este impresionat de o muncă bine efectuată. „Înainte de a vă asuma noi responsabilităţi sau de a vă aglomera cu noi sarcini operative, faceţi-vă treaba bine şi încadraţi-vă în timp“, vă sfătuiesc specialiştii în resurse umane. De asemenea, alegeţi momentul potrivit pentru a discuta cu şeful şi acordaţi-i credit atunci când vă spune că se va ocupa de o anumită problemă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII