19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlanda interzice adopţiile internaţionale

Olanda interzice adopţiile internaţionale

Olanda nu va mai permite cetățenilor săi să adopte copii din țări străine, a declarat marți un ministru al guvernului olandez, informează Hotnews.

Ministrul protecției juridice, Franc Weerwind, a adăugat că procedurile internaționale care au început deja vor continua deocamdată.

Olandezii au adoptat aproximativ 40.000 de copii, din 80 de țări, în ultimii 50 de ani. Numărul adopţiilor internaţionale a scăzut în ultimii ani. 145 de copii au fost adoptați în 2019, şi doar 70 în 2020, potrivit celor mai recente cifre ale think tank-ului independent al Institutului Olandez al Tineretului.

Între februarie 2021 și noiembrie 2022, guvernul olandez a implementat deja o înghețare de aproape doi ani a adopțiilor internaționale. Guvernul a decis să permită din nou adopția din străinătate, dar numai dintr-un număr selectat de țări și în condiții stricte. Olandezii mai pot adopta copii din Africa de Sud, Lesotho, Taiwan, Filipine, Thailanda, Ungaria, Bulgaria și Portugalia, potrivit NL Times.

Olanda şi-a revizuit politica de adopție internaţională după ce un număr tot mai mare de copii adoptați ajunşi la maturitate au început să își cerceteze rădăcinile și au descoperit adesea că documentele lor de naștere au fost falsificate sau pierdute sau că adopția lor a fost ilegală.

Citeşte şi: Şofer rănit grav după ce a intrat cu maşina într-un zid de beton

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS