12.3 C
Craiova
miercuri, 14 mai, 2025
Știri de ultima orăActualitateLiceenii craioveni ii ajuta pe copiii mai putin norocosi

Liceenii craioveni ii ajuta pe copiii mai putin norocosi

Strategia Nationala Actiune Comunitara (SNAC) continua cu succes programul prin care a introdus in curriculum scolar educatia si formarea elevilor de liceu prin actiuni de voluntariat. In prezent, la program participa 16 licee din Craiova, fiecare avind maximum 20 de elevi voluntari implicati in diverse activitati. Fundatia „Centrul pentru Formarea si Dezvoltarea Personalitatii Copilului“ a derulat inca din 1992 o serie de programe importante atit in tara, cit si in strainatate si se bucura de sprijinul Inspectoratului Scolar, al Consiliului Judetean si al Directiei Judetene pentru Protectia Copilului Dolj. Datorita succesului pe care l-a avut ultimul proiect, desfasurat pe o perioada de sapte ani, coordonatorul regional al actiunilor SNAC, Radu Diaconescu, doreste largirea voluntariatului in familiile cu probleme, dar si in centrele pentru batrini: „Speram sa largim sfera activitatii de voluntariat in familiile care au diverse probleme, de exemplu, elevii sa mearga in casa unei astfel de familii si sa le ajute copilul la teme sau sa-i tina companie.“

Activitatile care continua inca din perioada programului pilot sint cursurile de calculatoare, sportul de sala si de teren, aromoterapia, de care se ocupa o asistenta medicala. Printre beneficiari se numara copiii de la Scolile „Sfinta Mina“ si „ Sfintul Vasile“, cei cu deficiente auditive, copiii din centrele de plasament si cei din casele de tip familial. De asemenea, muzica, artele si meseriile, precum si drama si dansul se pot adauga pe lista activitatilor pe care le intreprind specialistii implicati in program, ajutati, bineinteles, de voluntari. Toate aceste activitati sint menite sa-i ajute pe cei defavorizati sa se integreze mai usor in societate, sa ia contact cu lumea „de afara“ mai simplu.

In ultima perioada au avut loc o serie de intilniri regionale cu reprezentanti ai judetelor Olt, Mehedinti, Teleorman, Vilcea si Gorj. Acestia au solicitat un schimb de experienta prin care sa invete cum trebuie abordat un astfel de program, Doljul fiind avansat din acest punct de vedere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS