22.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStatul ii ajuta pe saraci in prag de alegeri

Statul ii ajuta pe saraci in prag de alegeri

Toti beneficiarii de ajutor social vor primi in acest an bani pentru lemne. Reprezentantii Primariei Craiova au inceput derularea anchetelor la domiciliul celor care primesc ajutor social, pentru a constata daca familiile respective au sau nu sobe. Oamenii pot primi 430.000 de lei lunar pentru perioada noiembrie-martie. „Acest ajutor banesc pentru incalzirea locuintelor cu lemne, carbuni si combustibil petrolier se acorda numai persoanelor care beneficiaza de prevederile Legii privind venitul minim garantat. Suma totala acordata va fi de 2.150.000 de lei pentru toata perioada iernii, incepind din luna noiembrie“, a declarat Elena Trifu, directoare adjuncta asistenta sociala in cadrul Administratiei Publice Locale.

Doua milioane de lei pentru lemne

Beneficiarii de ajutor social considera ca suma care le este acordata de stat este destul de mica. 2.150.000 de lei pe care le acorda primaria pot acoperi, conform spuselor oamenilor, costul unui metru cub de lemn. „Banii sint bineveniti, dar sint insuficienti pentru cumpararea lemnelor necesare pentru perioada rece. Iernile sint din ce in ce mai friguroase si avem nevoie de cel putin trei metri cubi de lemne. Dormim toti intr-o camera, folosim o singura soba, dar tot nu ne ajung banii. Pina se pune frigul sintem nevoiti sa mergem zilnic la magazine sa le rugam pe vinzatoare sa ne stringa si noua cartoanele. Sintem saraci, iar statul cica ne ajuta. Doar sintem in prag de alegeri, asa cade bine!“, a spus Mariana Dinca, din Craiova.

Pentru multi craioveni, lemnele sint prea scumpe. „Pretul unui metru cub de lemne in depozit este de 1.500.000 de lei. O familie care se foloseste de o singura soba pentru incalzit are nevoie pentru perioada iernii de cel putin trei metri cubi de lemne. Daca are doua sobe, are nevoie de cel putin cinci metri cubi de lemne. Oamenii sint extrem de saraci, unii vin si ne roaga sa le dam posibilitatea sa plateasca in citeva rate. Altii pun deoparte bani, timp de un an, pentru a reusi sa stringa suma necesara. Sint si persoane care vin si ne roaga sa le vindem rumegusul ramas in urma taierii lemnelor, pentru a-l folosi pentru incalzirea sobelor“, a precizat Ionel Cristea, seful unui depozit de lemne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS