21.4 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii mint pentru a obtine o camera cu chirie

Craiovenii mint pentru a obtine o camera cu chirie

Pentru unii craioveni, un acoperis deasupra capului este o binecuvintare. Fie ca este vorba de o locuinta ANL sau una sociala, oamenii ar fi in stare de orice, pentru a beneficia de ea. La polul opus se situeaza persoanele care au dreptul de a sta intr-o casa, care apartine Primariei Craiova, fiind in administrarea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Dolj. In acest caz, unii nu se multumesc cu ceea ce au si solicita o extindere. Pentru a putea avea la dispozitie mai mult spatiu, trebuie sa detina insa o aprobare din partea Comisiei de Locuinte.

Pina la inceputul lunii octombrie, aproximativ zece familii de craioveni au depus cereri la Comisia de Locuinte, din cadrul primariei, pentru extinderea spatiului locativ. Dintre acestea, doar patru sint intemeiate, restul fiind cereri „aberante“. Fie ca suprafata pentru care plateau chirie era destul de mare, fie ca numarul membrilor din familia respectiva nu depasea cifra doi, oamenilor le-au fost respinse cererile.

„Nu puteam sa mai dam o camera unei familii care avea, spre exemplu, 60-70 de metri patrati. Ar fi fost discriminare. In prezent, in Craiova sint zeci de persoane care nu au unde sa locuiasca. Nu le acordam unora totul, iar pe altii ii lasam pe drumuri. Au existat si anumite persoane care, intr-adevar, aveau dreptate si noi le-am aprobat cererile, dar exista si o alta categorie de oameni care recurg la minciuna, in speranta ca vor obtine anumite beneficii“, a precizat viceprimarul Sorin Iordache.

„As vrea sa mai iau o camera pentru cind voi avea copii“

Craiovenii care locuiesc in case administrate de RAADPFL si care indeplinesc conditiile necesare pot depune o cerere la Comisia de Locuinte, in vederea extinderii spatiului. Acest lucru este posibil doar in cazul in care exista disponibilitati in respectivul imobil. Astfel, daca fostul beneficiar a reziliat contractul, a obtinut o locuinta mai buna sau a murit, iar camera a ramas nelocuita, vecinul sau, care are o familie numeroasa, poate depune o cerere pentru a o inchiria.

„Am fost si eu la primarie ca sa imi mai dea o camera, pentru ca, in blocul in care locuiesc, unul dintre vecini si-a cumparat o casa si a plecat. Mi-au zis ca nu se poate, pentru ca trebuie sa fim mai multi in familie. Adevarul este ca sint doar eu si sotia mea si stam in doua incaperi. As vrea sa mai iau o camera, pentru cind voi avea copii. Daca astept pina atunci, se va ocupa“, a concluzionat un craiovean, care locuieste cu chirie intr-unul dintre imobilele apartinind RAADPFL.

Conform normelor in vigoare, cel putin un membru din cadrul familiilor care solicita extinderea trebuie sa aiba depus un dosar pentru locuinta sociala. Cererea este aprobata de comisia specializata numai daca respectivele spatii locative sint de sine statatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS