28.3 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConducerea CNLO a decis desfiintarea postului de director adjunct, vizat de un lider al PSD Gorj

Conducerea CNLO a decis desfiintarea postului de director adjunct, vizat de un lider al PSD Gorj

Adunarea Generala a Actionarilor din Compania Nationala a Lignitului Oltenia (CNLO) a decis miercuri seara desfiintarea postului de director general adjunct al companiei, vizat de prim-vicepresedintele PSD Gorj. Directorul general al CNLO, Ion Vulpe, care a detinut si el functia de adjunct in aceasta vara, a declarat ca nu face decit sa aplice o decizie luata de reprezentantii Ministerului Industriei si Resurselor.

Postul de director general adjunct nu a mai fost ocupat de nimeni dupa Ion Vulpe, desi inclusiv PSD Gorj a sustinut persoane importante din companie pentru aceasta functie. Prim-vicepresedintele filialei PSD, Gheorghe Iliescu, s-a declarat, in urma cu citeva saptamini, dezamagit de faptul ca se tergiverseaza nominalizarea directorului general adjunct, el avind suportul cel mai mare pentru acest post din partea partidului de guvernamint.

Iliescu s-a aratat indignat de decizia respectiva si crede ca nu exista nici o explicatie pentru desfiintarea postului de director adjunct. Gheorghe Iliescu a declarat ca orice companie, mai ales una de talia CNLO, are un director general adjunct.

Prim-vicepresedintele PSD Gorj a adaugat ca tergiversarile de nominalizare a directorului adjunct, desfiintarea functiei si aminarea pe termen nelimitat a deciziei de infiintare a unui hol-

ding energetic alaturi de termocentrale au creat o stare de incertitudine totala in judet. Iliescu a precizat ca va avea un punct de vedere transant pe aceasta tema la apropiata Conferinta Nationala a PSD din 12 octombrie.

Gheorghe Iliescu este, din vara, consilier al directorului general, la fel ca si Nicolae Bercea, fost director general adjunct care a stat in functie mai multi ani. Ambii au recunoscut ca au aflat din presa despre decizia de desfiintare a postului respectiv. Bercea s-a declarat si el uimit si neplacut surprins de decizia AGA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS