22.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBrambureala la „Filantropia“

Brambureala la „Filantropia“

Bolnavii care au avut drum ieri pe la Policlinica Spitalului Municipal „Filantropia“ au avut neplacuta surpriza ca, in loc de cabinete de specialitate, sa gaseasca niste incaperi goale, in care se lucra de zor la reamenajare. Oamenii au aflat de la muncitori ca medicii, cu dotari cu tot, s-au mutat in pavilionul de peste drum de administratia spitalului, unde a fost deja amenajata o parte din noua policlinica. Pentru ca vechea, adica aceea pe care o stiu craiovenii de cind lumea, va deveni in curind pavilion de spital.

Totul a pornit de la un ordin al ministrului sanatatii si familiei, in baza caruia Spitalul „Filantropia“ a preluat la 1 septembrie printr-un protocol Policlinica „Electroputere“ (inclusiv cabinetele de chirurgie aflate in componenta) – aflata pina atunci sub tutela Spitalului de Urgenta.

„Spitalul «Filantropia» era singurul de profil general din judet care nu avea sectie de chirurgie. O data cu preluarea Policlinicii «Electroputere» a avut de cistigat si Spitalul de Urgenta, care era monstruos“, a mentionat dr. Constantin Ecobici, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj.

Problema legislativa fiind rezolvata, dupa 1 septembrie s-a trecut rapid la reorganizarea sectiilor, conducerea spitalului avind acordul DSP Dolj pentru amplasarea sectiei de chirurgie chiar in cladirea policlinicii de adulti a spitalului. Apoi, la fel de repede, au fost mutate o parte din cabinetele medicilor specialisti din policlinica si au inceput lucrarile de reamenajare.

Cabinetele din policlinica vor fi mutate in pavilioanele spitalului

Policlinica de adulti a Spitalului „Filantropia“ isi va desfasura activitatea in trei cladiri. O parte dintre cabinetele de specialitate (alergologie, ORL, oftalmologie, ortopedie si traumatologie, recuperare medicala fizica si balneologie), precum si baza de tratament (fizioterapia) au fost mutate in pavilionul C al Spitalului din Strada C. Brancusi, nr.6.

Cabinetul ambulatoriu al Sectiei de oncologie si cabinetul de medicina interna au luat locul fostei registraturi a spitalului, din strada N.Titulescu, nr.18A.

Restul cabinetelor (endocrinologie, chirurgie, dermatologie, medicina interna, neurologie, expertiza a capacitatii de munca, diabet, cardiologie) si compartimentul de explorari functionale vor fi amplasate, pina la 1 noiembrie, in pavilionul A, din strada Nicolae Titulescu, nr.10.

Policlinica va deveni pavilion de spital

Vechea cladire a policlinicii de adulti va fi transformata in pavilion de spital probabil pina la 1 ianuarie. Potrivit dr. Alexandru Stoenescu, directorul adjunct al Spitalului „Filantropia“, etajele III si IV vor adaposti una dintre cele doua clinici medicale ale spitalului, in timp ce la etajele inferioare va fi amplasata Sectia de chirurgie.

„Conform structurii organizatorice a spitalului, Sectia de chirurgie va avea 20 de paturi si un compartiment de ortopedie – traumatologie cu cinci paturi“, a spus Stoenescu.

Pina una alta, s-au cheltuit deja 1,5 miliarde de lei din resursele proprii ale spitalului. O suma neinsemnata, daca ne gindim ca pentru reamenajarea crematoriului si a uneia dintre centralele termice, precum si pentru construirea noii statii de oxigen care va deservi chirurgia si clinica medicala s-au cheltuit in jur de cinci miliarde de lei.

Conducerea Spitalului „Filantropia“ a mentionat insa ca toata aceasta harababura nu are nici o legatura cu faptul ca tinarul director adjunct al Spitalului „Filantropia“ este de profesie chirurg.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS