Ingrediente:
100 g ciuperci proaspete, două linguri unt, cinci linguri rom alb, cinci linguri smântână dulce, o roşie, sare, piper proaspăt măcinat, un căţel de usturoi zdrobit, doi muşchiuleţi de viţel (circa 180 g bucata), o linguriţă frunze de pătrunjel tocate
Mod de preparare:
Ciupercile se taie în felii subţiri. Acestea se prăjesc într-o lingură de unt. Se adaugă vinul, smântâna şi se lasă să dea în clocot. În acest timp se opăreşte roşia cu apă fierbinte, se decojeşte, se taie în patru bucăţi, se îndepărtează sâmburii şi miezul se taie în cuburi mici. Acestea se amestecă apoi cu ciupercile şi se condimentează totul cu sare, piper şi usturoi. Carnea se prăjeşte bine în restul de unt încins, pe fiecare parte aproximativ trei minute, se condimentează cu sare şi piper şi se prăjeşte încă trei minute pe fiecare parte, la foc mic. Se aşază pe un platou cald. Sosul de ciuperci se toarnă deasupra şi se presară cu frunze de pătrunjel.
Timp de preparare: circa o jumătate de oră
Dificultate: redusă
Recomandări: Se consumă cu găluşte de unt.