13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriModernizarea Spitalului din Motru, la final

Modernizarea Spitalului din Motru, la final

Saloanele spitalului au fost modernizate, instalaţiile schimbate, iar Secţiile de pediatrie, ginecologie, chirurgie şi de boli interne au fost dotate cu aparatura necesară desfăşurării în bune condiţii a activităţii.

 

Lipsa de cadre medicale specializate şi a unor investiţii în infrastructură, precum şi dotarea precară cu aparatură creaseră premisele transformării Spitalului Orăşenesc Motru într-o unitate spitalicească de duzină, care prelua bolnavii de la ambulanţe şi îi trimitea urgent la Târgu Jiu sau la Craiova, în funcţie de gravitatea situaţiei. Mulţi ani, deficitul de medicamente a influenţat negativ actul medical, uzura morală a aparatelor, cât şi calitatea sau cantitatea hranei oferite pacienţilor au produs neîncredere în activitatea Spitalului din Motru, acesta fiind ocolit de majoritatea oamenilor care au preferat să fie trataţi în alte unităţi.

Astăzi, Spitalul Orăşenesc Motru este transformat radical şi poate fi comparat cu cele mai moderne unităţi de acest fel din ţară. Investiţiile majore cu fonduri repartizate din bugetul local sau sosite de la Ministerul Sănătăţii au rezolvat situaţia grea în care se ajunsese. „În această perioadă grea pentru cei care se ocupă de sănătatea populaţiei, noi am reuşit la Motru să realizăm un cadru propice desfăşurării unei activităţi medicale la un nivel foarte ridicat“, a declarat dr. Camelia Khraibani, director medical al spitalului.

 

Secţia de recuperare şi medicină fizică, în curs de modernizare

 

Secţia de recuperare este dotată cu aparatură modernă, la standarde europene. Aici sunt aduşi bolnavi în cărucior şi pleacă după tratament pe picioare. Condiţiile grele de muncă din Bazinul Carbonifer al Motrului şi umezeala din mine determină apariţia unor boli care duc la aglomerarea acestei secţii. Doctorul Vasile Silian, ajutat de asistenţii Sorin Giubelan şi Vali Fotescu, toţi cu o vechime de peste 17 ani în această secţie, fac minuni cu ajutorul aparatelor de tratament din dotare. Secţia a fost utilată cu două aparate de terapie cu laser şi cu unde scurte, două de curenţi de joasă şi medie frecvenţă cu două canale, un aparat de ultrasunete de multifrecvenţă cu două capete de emisie şi unul de magnetodiaflux. Bolile aparatului locomotor şi cele neurologice care predomină în această zonă necesită o atenţie deosebită atât din partea medicilor, cât şi a unor organizaţii precum cele sindicale, care pot să sprijine material aceste secţii de recuperare prin sponzorizări.

 

Laborator ultramodern în incinta spitalului

 

Orice act medical este însoţit de analize de laborator. Stabilirea sediului pentru laboratorul de analize medicale, în acest an, în incinta Spitalului Motru grăbeşte efectuarea testelor necesare pentru stabilirea unui diagnostic corect şi realizarea actului medical într-o siguranţă mai mare. Aici se execută toate tipurile de analize pe bază de bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la cel specialist ori contra cost. Dr. Ioana Roşianu, şefa laboratorului, a afirmat: „Aparatura modernă existentă aici şi deservirea ei de către un personal competent şi bine pregătit permit efectuarea unor analize de mare precizie“. Este pentru prima dată în Motru, în ultimii 20 de ani, când la un laborator de analize medicale se vorbeşte de competenţă şi precizie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS