17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorjul, promovat la Târgul Internaţional de Turism din Israel

Gorjul, promovat la Târgul Internaţional de Turism din Israel

Gorjul, promovat la Tel Aviv
Gorjul, promovat la Tel Aviv

Judeţul Gorj şi tradiţiile populare sunt promovate la Târgul Internaţional de Turism care are loc în această perioadă la Tel Aviv, în Israel. Mai multe asociaţii turistice din România îşi prezintă ofertele la standul amenajat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism.
Consiliul Judeţean Gorj colaborează de mai mulţi ani cu Autoritatea Naţională pentru Turism şi este partener în cadrul târgurilor de profil la care participă ţara noastră.
De data aceasta, la Târgul Internaţional de Turism de la Tel Aviv, Consiliul Judeţen Gorj a decis să trimită un singur meşter popular pentru a promova tradiţiile şi meşteşugurile. Meşterul popular este Filomela Tiştere, din Tismana, specializată în ţesături şi cadru didactic la Şcoala Populară de Artă din cadrul Consiliului Judeţean Gorj.

Vizitaţi de ambasadoarea României în Israel

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Gorj, standul care promovează tradiţiile şi meşteşugurile Gorjului a fost vizitat de numeroşi locuitori din Tel Aviv şi de ambasadoarea României în Israel.
Potenţialii turişti s-au arătat interesaţi de judeţul Gorj mai ales după ce au vizionat filmul de prezentare a Gorjului, premiat în anii trecuţi la un festival internaţional de profil.
„Dat fiind faptul că este un târg internaţional de turism unde lucrurile se întâmplă foarte repede şi într-un interval de timp relativ scurt, a fost luată decizia de a trimite un meşter reprezentativ din cadrul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu. Este vorba de doamna Filomela Tiştere, specializată în ţesături. Au fost foarte apeciate de vizitatori. A realizat şi demonstraţii. Au fost promovate tradiţiile şi potenţialul turistic al Gorjului, pe toate tipurile de turism: monahal, de aventură, montan, rural, cultural şi întreaga paletă de posibilităţi de petrecere a vacanţelor în Gorj. Lumea a fost plăcut impresionată de filmul de promovare care a avut succes peste tot pe unde a fost prezentat. Au fost distribuite pliante, DVD-uri cu filmul respectiv. A fost, per ansamblu, o prezenţă remarcată şi care a contat în cadrul Festivalului Internaţional de Turism de la Tel Aviv“, a precizat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS