16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportGrigoraş: De la locul 9 în jos oricine poate retrograda

Grigoraş: De la locul 9 în jos oricine poate retrograda

Petre Grigoraş crede că zece echipe se vor lupta pentru menţinerea în Liga I în acest sezon, inclusiv Sportul Studenţesc, chiar dacă, aparent, echipa din Regie are doar şanse teoretice de salvare.

Pandurii Târgu Jiu are un singur argument în lupta dură ce se anunţă în retur pentru menţinerea în Liga I: munca. Având un lot fără mari valori, gorjenii trebuie să compenseze printr-o pregătire fără cusur. Petre Grigoraş susţine că orice echipă din ultimele zece clasate trebuie să se teamă de retrogradare. „Lupta e aceeaşi ca în ultimele etape, de la locul 9 în jos orice echipă poate să vină la retrogradare, orice echipă se poate salva. De la locul 17 la locul 9 e diferenţă de trei puncte şi e posibil orice. Trebuie să tratăm orice partidă foarte serios. Trebuie să fim foarte bine pregătiţi. Neavând valori extraordinare în echipă, trebuie să compensăm prin muncă multă. Echipa a demonstrat în turul campionatului că are potenţial, s-a luptat de la egal la egal cu orice echipă. Am avut şi meciuri foarte grele, cinci meciuri în deplasare, dintre care trei cu echipe extrem de puternice şi mă refer la Rapid, Steaua şi Vaslui. Am câştigat tot acasă. Sperăm să mergem pe linia asta şi la sfârşit să fim bucuroşi că ne-am îndeplinit obiectivul“, a declarat Grigoraş.
Acesta crede că şi lanterna roşie a Ligii I, Sportul Studenţesc, mai speră că se poate menţine, chiar dacă porneşte în retur cu un handicap de zece puncte. „Sportul s-a distanţat puţin, dar, la lotul pe care-l are, orice e posibil. Şi Sportul poate intra în calcul. Lupta va fi foarte strânsă. Aţi văzut ce rezultate surprinzătoare au fost şi în tur, aşa că nu eşti niciodată învins dinainte, indiferent cu ce echipă joci, şi nici nu te poţi considera victorios cu nici o echipă din campionat. Surprize vor fi şi în retur“, a afirmat tehnicianul.

Chibulcutean rămâne
la Pandurii II

Aflat în ultimele şase luni de contract cu Pandurii, fundaşul Alin Chibulcutean, disponibilizat de curând de Petre Grigoraş, preferă să rămână la Târgu Jiu până în vară chiar dacă va trebui să evolueze la Pandurii II, în Liga a III-a. „A căzut varianta Bistriţa pentru Chibulcutean, el a refuzat să meargă acolo. A refuzat şi un transfer la Poli Iaşi. Am văzut că el nu acceptă nici o ofertă şi nu-l interesează decât să rămână la Pandurii. Înţelegem că a făcut multe pentru Pandurii, trebuie să înţeleagă şi el că asta este situaţia. Dacă nu, va rămâne la dispoziţia echipei a doua“, a declarat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.
Oficialii gorjeni caută soluţii şi pentru plasarea celorlalţi trei disponibilizaţi, Ilie Iordache, Daniel Orac şi Adrian Iordache. „Dacă nu se va găsi nici o soluţie, până la urmă Ilie Iordache va merge cu noi în Antalya, acolo unde sperăm să-l vadă la lucru şi alte echipe, iar în acest sens aşteptăm chiar o ofertă a unui club din Coreea, care s-ar fi interesat de serviciile lui. În cazul lui Orac este o situaţie similară. Pentru Adrian Iordache sperăm să apelăm la varianta unui schimb de jucători cu echipa Săgeata Năvodari, de unde ne dorim şi noi un fotbalist“, a spus Pârvulescu.
Pandurii l-ar vrea pe atacantul Sorin Chiţu de la Năvodari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS