19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportUnirea Urziceni, săraca echipă bogată

Unirea Urziceni, săraca echipă bogată

UEFA a comunicat la începutul acestei săptămâni sumele încasate de cluburile care au participat în sezonul trecut în Liga Campionilor. Printre acestea se numără şi Unirea Urziceni, care a obţinut 17,72 milioane de euro, însă această adevărată avere a fost irosită de patronul clubului, Dumitru Bucşaru, care încă nu şi-a acoperit găurile din bugetele firmelor sale şi a scos şi jucătorii la mezat, echipa ialomiţeană fiind în pragul desfiinţării.
Campioana en-titre a Europei, Internazionale Milano, a încasat sezonul trecut cei mai mulţi bani de pe urma participării în Liga Campionilor. Din cele 746 de milioane de euro puse în joc de UEFA pentru cele 32 de participante în sezonul 2009/2010, Inter a obţinut 48,8 milioane de euro, dintre care 29,2 milioane sub formă de premii şi 19,6 milioane, cota din drepturile TV.
Pe poziţia a doua în clasamentul încasărilor se situează Manchester United, care, chiar dacă a fost eliminată în sferturi de Bayern München, a primit 45,8 milioane de euro datorită valorii mai mari a contractului TV din Anglia. Pe locul al treilea s-a clasat finalista Bayern München, cu 44,8 milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU