31.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSport„Stelele Madridului“ au cazut pe „Delle Alpi“

„Stelele Madridului“ au cazut pe „Delle Alpi“

Juventus – Real Madrid 3-1

• Stadionul
„Delle Alpi“, spectatori: 70.000.

• Au marcat: Trezeguet ’12, Del Piero ’43, Nedved ’73 / Zidane ’89.

Juventus: Buffon – Thuram, Tudor, Montero, Birindelli (’60, Pessotto) – Zambrotta, Tacchinardi, Nedved, Davids (’89, Conte) – Trezeguet (’77, Camoranesi), Del Piero. Antrenor: Marcello Lippi.

Real: Casillas – Salgado, I. Helguera, Hierro, Roberto Carlos – Figo, F. Conceicao (’52, Ronaldo), Guti, Zidane, Cambiaso (’76, McManaman) – Raul. Antrenor: Vicente Del Bosque.

• Au arbitrat: U. Meier – R. Kappeli, F. Buragina (toti din Elvetia).

O echipa mare, Real Madrid, a fost ingenuncheata miercuri seara, pe stadionul „Delle Alpi“ din Torino, de o adversara aflata, evident, intr-o forma mai buna, dar si de „calul troian“ intepenit in mijlocul propriei aparari, Hierro. Cea mai frumoasa echipa italiana a momentului, Juventus, a jucat importiva „stelelor Madridului“ nu numai eficient, ci si spectaculos. Este adevarat ca formatia italiana a beneficiat si de „serviciile“ lui Hierro, care, prin prestatia sa de miercuri, ne-a adus aminte de fundasul Gloriei Bistrita, Vasile Popa, in zilele cind Jean Padureanu hotara sa fie onorabil cu adversarii.

Daca Del Bosque are bunul- simt si nu-l da afara din lot, Hierro isi calca in picioare demnitatea si se pune intr-o postura ridicola. Fundasul spaniol doreste, probabil, sa doboare cine stie ce recorduri si demonstreaza ca ii pasa mai mult de statistica decit de propria echipa. Propunindu-si sa ramina in istoria Realului ca fiind cel mai longeviv jucator al acestei echipe, Hierro va sfirsi prin a fi considerat de catre suporterii madrileni „calul troian“ care a distrus una dintre cele mai spectaculoase formatii pe care le-a avut vreodata gruparea din capitala Spaniei. Pentru aceasta situatie penibila nu este vinovat numai jucatorul iberic, ci si conducatorii Realului, care, supraapreciind calitatile fizice ale batrinului deghizat in capitan de echipa, au spus in vara ca nu au nevoie de un alt fundas central.

Revenind la meci, sa notam ca echipa italiana a avut nevoie de doar 12 minute pentru a deschide scorul: Nedved a centrat de pe dreapta, Del Piero a recentrat cu capul sub privirile admirative ale lui Hierro, iar Trezeguet a reluat din unghi, de la cinci metri, in plasa. Real putea egala citeva minute mai tirziu, dar Guti a ratat o ocazie imensa dupa ce s-a trezit la 11 metri cu mingea deviata dintr-un sut al lui Figo si a tras direct in Buffon. Juventus si-a majorat avantajul in minutul 43 prin Del Piero, care, dupa ce l-a ridiculizat pe Hierro, facindu-l pe fundasul spaniol sa ingenuncheze in fata sa, a inscris la coltul scurt cu un sut plasat de la zece metri lateral stinga.

Neputindu-se baza pe defensiva, Del Bosque a jucat totul pe cartea atacului si in minutul 52 la inlocuit pe mijlocasul F. Conceicao cu Ronaldo, chiar daca starul brazilian este nerefacut complet dupa o accidentare. Introducerea lui Ronaldo a avut un impact aproape imediat, „Fenomenul“ obtinind un penalti in minutul 65, dupa un fault din spate comis in careu de catre Paolo Montero. Figo a executat insa slab lovitura de pedeapsa, iar Buffon a respins. In minutul 73 Juventus si-a majorat avantajul la 3-0: Del Piero l-a lansat in adincime pe Nedved, care l-a depasit in viteza pe Hierro si de la 16 metri a sutat imparabil la colt. Dupa reusita mijlocasul ceh, Real a atacat cu toate liniile si a recuperat un gol prin Zidane, care, in minutul 89, a fost lansat in careu de Raul si de la zece metri lateral stinga a inscris in coltul lung. Cele cinci minute de prelungire aratate de arbitrul Urs Meier au fost incendiare, iar ultimele sperante de calificare ale spaniolilor s-au naruit in minutul 94, cind Raul a trimis cu capul mingea putin pe linga poarta.

Cu toate ca echipa sa s-a calificat in finala, cel mai activ fotbalist al Juventusului, Pavel Nedved, a izbucnit in plins la sfirsitul meciului, el neputind juca in finala cu AC Milan, care se va disputa pe 28 mai, pe stadionul „Old Trafford“ din Manchester, din cauza unui cartonas galben primit miercuri seara pentru un fault inutil la Steve McManaman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS