21.2 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMetode simple și la îndemână pentru a scăpa de melcii din grădină

Metode simple și la îndemână pentru a scăpa de melcii din grădină

Melcii cu sau fără cochilie sunt dăunători pentru grădina de legume, având în vedere că se hrănesc cu frunzele plantelor, dar și cu unele fructe, precum căpșunile.

Aceștia apar primăvara și rămân activi până toamna târziu. Vremea ploioasă favorizează înmulțirea, un număr mare de melci putând face ravagii într-o grădină.

Grădinarii care nu vor să apeleze la substanțele chimice au la îndemână câteva metode prin care pot scăpa ușor de melcii care atacă plantele. 

Cea mai simplă metodă presupune umplerea unui borcan sau a altui recipient cu bere sau cu apă în care se dizolvă puțină drojdie. 

Se sapă o groapă de dimensiunea borcanului, în zonele frecventate de melci. Se așează vasul în interior și se lasă peste noapte. Melcii sunt atrași de mirosul malțului și al drojdiei și rămân prinși în lichid. A doua zi, se adună melcii și se umple din nou borcanul cu bere sau apă cu drojdie.

De asemenea, se mai pot presăra în jurul coji de ouă zdrobite, zaț de cafea, nisip sau rumegușul.

Totodată, melcii sunt sensibili la mirosul anumitor plante, precum lavanda, usturoiul, ceapa sau menta, motiv pentru care acestea nu ar trebui să lipsească din apropierea culturilor pe care dorim să le protejăm.

Citește și: Un bărbat a încercat să înmatriculeze o autoutilitară furată din Spania

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS