25.3 C
Craiova
joi, 10 iulie, 2025

Chec cu nuci

Ingrediente:
500 g făină, 300 g zahăr, 2 linguri praf de copt, 1 linguriță bicarbonat, 1 fiolă esență de rom, 10 linguri ulei floarea-soarelui, 1 1/2 cană apă, 1 cană nuci mărunțite, zahăr pudră pentru ornat

Mod de preparare:
Se pun într-un bol zahărul, uleiul, apa, praful de sare şi esenţa de rom. Se mixează bine toate ingredientele şi apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi cu bicarbonatul. Se amestecă bine făina să nu rămână cocoloaşe, apoi se adaugă nucile mărunţite. Se unge forma de chec cu ulei şi se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziţia. Checul se dă la cuptor, iar când este gata se scoate, se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS