Un spectacolul cu public invizibil a avut loc, duminică, la Calafat. Nu este vorba despre o exagerare, ci despre o realitate care s-a întâmplat chiar în cadrul Târgului de Crăciun. Primarul se apără şi spune că oamenii ar trebui să aprecieze mai mult faptul că s-a organizat pentru prima dată în istoria oraşului un Târg de Crăciun, care pe deasupra nu costă nimic, în afară de preţul facturii de energie electrică. Acesta mai spune că şi ploaia le-a pus beţe în roate. Una peste alta, însă, edilul se bucură chiar şi de reclama negativă.
Când crezi că le-ai văzut pe toate, apare dintr-odată un spectacol de toată „frumuseţea“, organizat la Calafat, care dă peste cap orice noţiune pe care o aveai despre un astfel de eveniment. Un videoclip filmat chiar în timpul desfăşurării evenimentului a devenit viral la nivel naţional. Dar nu pentru că acolo s-ar fi întâmplat lucruri măreţe, ci din cauza situaţiei cel puţin penibile.
Practic, o cântăreaţă care se afla pe scena improvizată, interpreta pentru nişte spectatori imaginari, cu care mai şi comunica. În faţa ei nu era niciun calafetean, însă cea care cânta se adresa, simbolic, unui public invizibil. „Calafat, sunteţi pregătiţi? Toate mâinile sus, sus, sus! Foarte bine, hai să vă văd braţele sus. Bine acolo!“, spunea cântăreţa. Cineva a filmat momentul jenant, iar în doar câteva ore, acesta a fost preluat atât de televiziunile naţionale, cât şi de zeci de mii de internauţi, care nu s-au oprit din a face glume pe seama celor întâmplate. Mai mult decât atât, căsuţele special amenajate pentru comercializarea produselor specifice de Crăciun erau pustii.
Primarul spune că oamenii nu sunt obişnuiţi cu astfel de evenimente
Primarul din Calafat spune că lucrurile nu au stat aşa de la începutul spectacolului. Acesta a adăugat că se exagerează foarte mult pe seama celor întâmplate la spectacol, însă că se mulţumeşte şi cu publicitatea negativă. „Acel concert a început undeva la ora 18.00, cu ansamblul de dansuri populare şi colinde „Rozele Calafatului“. La ora aceea erau aproximativ 150 de persoane. Apoi a urmat formaţia Etnic, iar spectacolul s-a încheiat cu această fată, Kristine, care din partea mea are toate laudele, datorită faptului că şi cu spectatori puţini, ea şi-a ţinut concertul.
Pot spune că ploaia ne-a încurcat foarte mult, ne pare rău că n-am reuşit să oprim şi ploaia, dar noi nu putem să ne punem cu Dumnezeu. Vreau să spun că nu a fost niciodată în istoria Calafatului organizat Târg de Crăciun. Se face un fel de politizare a acestui târg. Într-adevăr, la spectacol mai erau 10-11 persoane, care erau adăpostite de ploaie. În filmare, dacă vă uitaţi bine în dreapta, apar câteva persoane. Calafatul nu este Craiova, nu este Bucureşti, unde sunt sute de mii de cetăţeni. Oamenii de la noi încă nu sunt obişnuiţi să vină la Târgul de Crăciun, fiindcă nu a fost organizat niciodată. Nici nouă nu ne-a căzut bine, însă una peste alta, este un eveniment dedicat copiilor“, a spus Dorel Mituleţu, primarul Calafatului.
Se mulţumeşte şi cu publicitatea negativă
Edilul a mai adăugat că cel mai important aspect este acela că organizarea Târgului de Crăciun nu costă nimic, în afara energiei electrice. „Luna aceasta, lumea ar trebui să fie mai bună, mai înţeleaptă, mai umilă şi mai iertătoare. Iar noi ce facem? Încercăm să popularizăm acest eveniment, la modul negativ, pe toate reţelele media. De ce? Că nu au mai rămas spectatori la acea oră….
Nu aş fi crezut că se va face o astfel de publicitate negativă. Oamenilor din Calafat trebuie să le intre în obişnuinţă să vină şi să se bucure de Târgul de Crăciun. Aşa cum este el, sărac sau bogat, este un eveniment dedicat copiilor. Încercăm şi noi să intrăm în rândul marilor oraşe, pe puterea noastră financiară. Chiar dacă a fost o publicitate negativă, măcar s-a reuşit popularizarea târgului nostru de Crăciun. Un aspect important pe care vreau să îl subliniez este că pe noi nu ne costă absolut nimic organizarea Târgului de Crăciun.
Noi doar o să achităm factura la electricitate. În rest, toate costurile cu aceste evenimente sunt suportate de firma căreia primăria i-a oferit toată zona pentru activităţi comerciale. Practic, noi oferit terenul, firma se ocupă de restul. Nici noi nu încasăm niciun ban de la ei. De asemenea, nu ne costă nimic nici ornamentele sau iluminatul festiv. Noi nu am intrat în jocul acela de închirieri de luminiţe“, a mai adăugat Dorel Mituleţu.
Târgul de Crăciun de la Calafat, devenit foarte cunoscut peste noapte, va fi deschis până pe 30 decembrie. De Revelion, calafetenii nu vor mai avea parte de vreun concert, ci doar de un foc de artificii.
Citeşte şi: Brazii naturali de Crăciun, scoşi la vânzare! Cât costă cel mai frumos