19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăEducatieDe ce trebuie să fie bine plătiți profesorii? Mircea Miclea: Ar trebui să aibă salarii de 1.500 – 1.800 euro net

De ce trebuie să fie bine plătiți profesorii? Mircea Miclea: Ar trebui să aibă salarii de 1.500 – 1.800 euro net

De ce trebuie să fie bine plătiți profesorii? Mircea Miclea a explicat într-un podcast G4Media/InspiRO că educația nu se poate fără cadre didactice performante. Iar un salariu mediu net pentru un profesor ar trebui să fie între 1.500 și 1.800 de euro.

Mircea Miclea a demisionat din funcția de ministru pentru că guvernul nu a alocat 5% educației

Miclea, care a inițiat cea mai profundă reformă din educație, centrată pe nevoile elevilor, a explicat de ce e unul dintre puținii miniștri care au demisionat pentru un principiu: a plecat din guvern pentru că guvernul nu a alocat 5% din PIB pentru educație.

Pe lângă antreprenoriat, activitatea de psiholog și cea de profesor, Mircea Miclea a explicat de ce se implică și în cauze civice. A pus umărul la conceptul Via Transilvanica, iar în pandemie i-a sprijinit pe medicii epuizați psihic să treacă peste momentele de anxietate ori depresie pentru că, doar ajuntându-i pe cei de lângă noi, viața dobândește sens.

Ce spune Miclea despre „România educată”

În interviul pentru InspiRO/G4Media, Mircea Miclea a vorbit despre reforma în educație și despre grupurile de interese care au confiscat sistemul de învățământ. Cât despre România educată a lui Klaus Iohannis, Miclea a spus că e unul din cazurile în care ”coeficientul de ego este mai mare decât inteligența”.

În plus, el a analizat și ”criza de sănătate mintală” și a explicat de ce incidența cea mai mare a tulburărilor neurotice anxietate și depresie a coborât spre finalul adolescenței.

Vezi podcastul aici.

CITEȘTE ȘI: Locomotivă defectă între staţiile Voila şi Făgăraş

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS