21.4 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Incendiu la un depozit de petrol din Belgorod (Rusia)

(VIDEO) Incendiu la un depozit de petrol din Belgorod (Rusia)

-


Două elicoptere militare ucrainene au lovit vineri un depozit de combustibil din orașul rus Belgorod, a declarat un oficial rus, făcând prima acuzație de atac aerian ucrainean pe teritoriul Rusiei de când Moscova a invadat statul vecin la sfârșitul lunii februarie.

Un elicopter MI-24 al armatei Ucrainei ar fi fost surprins zburând în zonă, la mică altitudine, potrivit unor imagini distribuite pe twitter.

Imaginile video ale presupusului atac postate online au arătat ceea ce păreau a fi lansate mai multe rachete de la joasă altitudine, urmate de o explozie. Reuters nu a putut verifica încă imaginile.

În incendiul izbucnit la depozitul de petrol din Belgorod, două persoane fiind rănite, potrivit Reuters.

Citându-l pe guvernatorul provinciei, Nexta anunţă că serviciile de urgenţă sunt la locul incidentului, iar locuitorii din zonă sunt evacuaţi.

„Un incendiu într-un depozit de petrol a avut loc din cauza unui atac aerian efectuat de două elicoptere ale armatei ucrainene care au pătruns pe teritoriul rus la joasă altitudine”, a declarat Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, pe contul său de Telegram.

Ministrul Energiei Nikolai Shulginov a declarat că incidentul nu va afecta rezervele de combustibil din regiune sau prețurile pentru consumatori.

Guvernatorul regiunii vecine Kursk, Roman Starovoit, a declarat că rezervele sale de combustibil sunt suficiente pentru a dura câteva săptămâni și a cerut populației să nu depoziteze combustibil.

Ministerul ucrainean al Apărării, șeful Statului Major și Ministerul de Externe nu au comentat incidentul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Studiu: Microparticule de plastic, găsite în toate probele de...

O echipă de cercetători chinezi a descoperit microplastic în...

ȘTIRI GdS