21.4 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpulberaţi de o bombă

Spulberaţi de o bombă

Un bărbat şi-a pierdut viaţa, iar o femeie de 32 de ani a ajuns în stare gravă la spital după ce o bombă a explodat accidental. Pirotehniştii au descoperit în localitatea mehedinţeană Bălăciţa 30 de bombe şi elemente de muniţie de tip antitanc.

Un bărbat, de 52 de ani, din comuna Unirea – Dolj, şi-a pierdut viaţa în noaptea de joi spre vineri în localitatea Bălăciţa – Mehedinţi, iar nora acestuia, de 32 de ani, a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, după ce o bombă s-a declanşat accidental.
Bărbatul colecta fier vechi din localităţile din estul judeţului Mehedinţi. Joi după-amiază a cumpărat fier vechi de la o persoană din Bălăciţa şi s-a apucat să sorteze fierul de aluminiu.
Bărbatul s-a pus cu ciocanul şi o daltă pe o bombă, care a explodat şi l-a omorât pe loc
„În momentul exploziei, Ilie Dumitru şi nora acestuia au fost loviţi de o schijă. Într-un cort din curtea familiei Dumitru am găsit zeci de proiectile active, fără să depistăm încă provenienţa acestora. Ilie a murit pe loc, iar tânăra a fost dusă cu ambulanţa la spital“, a declarat Liviu Borugă, locotenent în cadrul ISU Drobeta.
La faţa locului s-au deplasat poliţişti şi procurori care au încercuit zona şi au evacuat o parte din casele satului Bălăciţa, după ce s-a constatat că în gospodăria oamenilor sunt bombe în stare de funcţionare. Poliţiştii şi procurorii anchetează cazul şi fac cercetări pentru a afla de unde provin bombele pe care le deţinea familia Dumitru.

Arsenal de bombe antitanc în Bălăciţa

O echipă de pirotehnişti de la ISU Drobeta a descoperit în cortul familiei Radu din localitatea Bălăciţa bombe şi elemente de muniţie de tip antitanc active. Oamenii din satul Bălăciţa vindeau bombe active sau inactive lui Radu Ion.
Oamenii legii au descoperit cinci saci cu elemente de bombă active, antitanc, dar şi o bombă specială de dispozitiv de 120 mm, care ar fi putut exploda dacă suna un telefon mobil, dar în zonă nu este semnal.
„Într-o oră, pirotehniştii de la ISU Drobeta au descoperit 30 de bombe, multe active. S-au găsit foarte multe elemente de bombe antitanc, de dimensiuni între 80 şi 120 mm active, care ar fi putut arunca tot în aer. Probabil că muniţia provine din fostul poligon de tragere de la Botoşeşti-Paia din Dolj. Poligonul nu a mai fost folosit de mult timp, dar nu a fost asanat“, a declarat locotenent Liviu Borugă din cadrul ISU Drobeta.
În localitatea Bălăciţa a fost instalat un dispozitiv de poliţie, iar zona a fost delimitată şi securizată în vederea verificării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS