22.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMischie a aranjat o licitatie in favoarea lui Clement Mocanu

Mischie a aranjat o licitatie in favoarea lui Clement Mocanu

• Matrapazlicurile au inceput sa iasa la iveala • Cindva colaboratori, Mischie si Mocanu au devenit acum protagonisti in mai multe dosare penale

Fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, este cercetat intr-un nou dosar penal in urma unei plingeri depuse de omul de afaceri romano-american Clement Mocanu, reprezentantul firmei ARC Tirgu Carbunesti, care, in aceasta primavara, l-a reclamat la PNA pe ex-presedintele Consiliului Judetean si al PSD Gorj. Mischie este acuzat ca in anul 2002 ar fi aranjat licitatia pentru executarea lucrarilor de reamenajare a casei de oaspeti a consiliului judetean, situata linga Palatul Administrativ din Tirgu Jiu. Culmea insa, licitatia a fost cistigata chiar de firma reclamantului, ARC Tirgu Carbunesti, ceea ce dovedeste ca intre Mischie si Mocanu au existat relatii apropiate.

Conform anchetatorilor, Mischie a invitat la licitatie trei societati, toate apartinind lui Clement Mocanu, societatea ARC Tirgu Carbunesti fiind declarata cistigatoarea licitatiei. Firma lui Mocanu a primit toti banii pentru lucrare, adica aproape trei miliarde de lei, la numai sapte zile de la semnarea contractului.

In plingerea depusa in primavara la PNA, Mocanu il acuza pe Nicolae Mischie, dar si pe alti sefi de institutii si directori de societati comerciale cu capital de stat, ca a executat lucrari de constructie la locuintele acestuia in valoare de 400.000 de dolari, fara ca sa-si recupereze banii.

Mocanu, dosare la politie si PNA

Clement Mocanu este cercetat in mai multe dosare penale. Unul dintre acestea se afla inregistrat la Serviciul Economic din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Gorj.

Ion Voinescu, comandantul adjunct al IJP Gorj, a spus ca faptele cercetate sint de natura economica: „Dosarul se afla in faza intocmirii actelor premergatoare inceperii cercetarii penale. Se efectueaza cercetari cu privire la fapte de natura economica. Nu se cunoaste valoarea prejudiciului. Se vor face expertize pentru a se stabili acest lucru“. Potrivit lui Ion Voinescu, in acest dosar sint cercetate mai multe persoane. Conform unor surse din rindul anchetatorilor, dosarul cuprinde si un raport intocmit de SRI, in care se regasesc unele date cu privire la semnarea unor contracte intre Clement Mocanu si unii directori din minerit. Ion Voinescu nu a putut sa confirme sau sa infirme existenta acestui raport clasificat, motivind ca este secret. Dosarul nu a fost inregistrat la Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj, asa cum este legal. Prim-procurorul Gheorghe Emil Mota a spus ca nu stie de ce nu a fost inregistrat la institutia pe care o conduce. Un alt dosar, ceva mai cuprinzator, in care este vizat Clement Mocanu, se afla inregistrat la PNA Craiova.

Mocanu a intrat in topul celor mai bogati 500 de romani, realizat de revista Capital la inceputul acestui an. Averea acestuia a fost estimata la peste cinci milioane de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS