25.5 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncepe „marea restructurare“ in spitale

Incepe „marea restructurare“ in spitale

Pentru ca termenul limita (1 iunie – n.r.) pentru incheierea procesului de restructurare in cadrul unitatilor sanitare se apropie, directorii acestora au inceput sa taie „in carne vie“. In judetul Olt, din cele 2.779 de paturi existente va trebui sa ramina in final mai putin de 2.360.

Cele mai multe paturi care vor disparea „din peisaj“ se regasesc in cadrul Spitalului Judetean Slatina. Aici, din 1.434 de paturi vor mai ramine dupa 1 iunie circa 1.260. „Conform planului pe care l-am intocmit dupa ce am analizat schema de paturi a spitalului, am decis ca de la toate sectiile va trebui sa dispara cam cinci-zece paturi. Per total, vor fi cu aproximativ 175 de paturi mai putin decit acum“, a declarat directorul adjunct al spitalului slatinean, dr. Sorin Flaviu Lesnic. Pina in prezent, la Spitalul Judetean Slatina nu a avut loc nici o restructurare, dar se pare ca actiunea va demara in cursul acestei saptamini.

Cit priveste celelalte spitale din judet, situatia paturilor care nu se vor mai regasi din luna iunie arata astfel: la Spitalul Orasenesc din Bals vor fi restructurate 53 de paturi, la Spitalul Draganesti Olt- 15 paturi, iar la Spitalul Orasenesc Corabia- 68 de paturi. Si conducerea Spitalului Municipal Caracal se pregateste pentru restructurare.

Potrivit declaratiilor directorului spitalului, dr. Viorel Dinu, aici urmeaza sa dispara 63 de paturi. „Initial se propusese Directiei de Sanatate Publica Olt 53 de paturi, dar in cele din urma varianta aleasa a fost cu zece paturi mai mult. Pina la 1 iunie cred ca vom reusi sa terminam acest proces“, a spus directorul spitalului caracalean.

Bani pentru „insufletirea“ reformei sanitare

Pentru ca reforma sanitara in judet sa nu dea nici un pas inapoi, Ministerul Sanatatii si Familiei a fost de acord ca Oltul sa primeasca, pe linga cele 347 de miliarde de lei aprobate in bugetul alocat initial pe acest an, inca 113 miliarde de lei. Promisiunea a fost obtinuta in urma negocierilor purtate cu MSF de o delegatie mixta de la Directia de Sanatate Publica si Casa de Asigurari de Sanatate Olt. Directorul DSP Olt, dr. Aurelian Simionescu, a spus:

„Am obtinut de la aceste negocieri cit ne-am propus. De la 1 iulie este foarte posibil ca anumite spitale, daca isi vor indeplini sarcinile stabilite in urma negocierilor, sa mai primeasca fonduri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS