25.5 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCamera de Comert si Tribunalul Dolj, naucite de Ordonanta 129

Camera de Comert si Tribunalul Dolj, naucite de Ordonanta 129

Inceputul saptaminii a adus pentru Registrul Comertului Dolj un blocaj total. Noua ordonanta prin care se transfera institutia de la Camera de Comert la tribunal a intrat in vigoare, ca de obicei, neinsotita de normele de aplicare a ei si fara o informare prealabila a sefilor de institutii. Biroul unic functioneaza pentru ca angajatii vin la serviciu, dar nu emite nici un act pentru ca nu dispune de documente cu antetul si stampila tribunalului. Tribunalul, care prin ordonanta cu pricina este obligat sa preia registrul in termen de o luna, habar nu are cum o va face.

Gheorghe Celea, directorul Registrului Comertului Dolj, dupa ce a stat ieri in tot felul de sedinte, dupa-amiaza a fost convocat urgent la Bucuresti pentru a primi instructiuni. „Nu pot sa va spun nimic pina nu ma intorc de la Bucuresti“, ne-a spus Gheorghe Celea, surprins de ordonanta care-i schimba seful.

Vicepresedintele Tribunalului Dolj, magistrat Ilie Aurel, nu stie mare lucru despre cum va fi si ce va fi. „Am citit si eu ordonanta cu pricina si mai mult decit scrie in ea nu stiu ce sa va zic. Asteptam si noi sa vina normele de aplicare a acestei ordonante ca sa va putem spune mai multe“, a spus Ilie Aurel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS