19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiectantul podului de peste Dunare va fi stabilit prin licitatie

Proiectantul podului de peste Dunare va fi stabilit prin licitatie

Firma care va realiza proiectul podului peste Dunare, dintre Calafat si Vidin, va fi desemnata probabil in cursul acestei luni, pe baza unei licitatii.

Conform celor declarate de reprezentantii Primariei municipiului Calafat, in ultimele luni, comisia mixta romano-bulgara a avut mai multe consfatuiri de lucru, stabilindu-se perioada de desfasurare a licitatiei pentru alegerea firmei de consultanta care va realiza proiectul podului, urmind ca apoi sa fie desemnat si constructorul.

Partea romaneasca a realizat deja studiile de fezabilitate privind racordarea podului la caile rutiere si feroviare. „Pe pod se va putea circula cu masina. Pe malul romanesc va fi amplasat, chiar la intrarea pe pod – in zona in care se gaseste acum statia PECO – punctul vamal pentru mijloacele de transport auto, in timp ce vama pentru transportul feroviar va fi pe malul bulgaresc. Lucrarile de ridicare a podului vor dura aproximativ trei ani si vor fi executate cu bani alocati Bulgariei de catre Uniunea Europeana, urmind ca infrastructura sa fie realizata de fiecare tara, pentru partea aflata pe teritoriul national“, a spus Florian Toader, viceprimarul municipiului Calafat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS