Aşadar, s-a pus punct sezonului 2007, Universitatea iernând pe locul 11, la doar două puncte de retrogradare. Din cele 19 meciuri disputate în 2007 (campionat), doar două echipe, Ceahlăul şi Universitatea Craiova, deţin un „record“ nedorit: au contabilizat 11 înfrângeri, cele mai multe insuccese dintre echipele Ligii I. La Craiova, de ceva vreme avem de-a face mai mult cu declaraţii decât cu performanţe, iar politica asta, mai mult a vorbelor goale – cupe europene, campionatul -, nu a fost bazată pe investiţii masive, aşa cum s-a petrecut la CFR Cluj. Ieri, ei (ardelenii) erau prin liga a III-a, iar acum bat la porţile Ligii Campionilor.
Este adevărat, finanţatorul actual al Ştiinţei a investit suflet şi bani în modernizarea complexului „Ion Oblemenco“ şi în echipă, dar posibilităţile financiare ale domnului Adrian Mititelu probabil că nu-i permit o investiţie tip CFR Cluj. Sau, cel puţin, aşa rezultă din investiţiile făcute în echipă. De altfel, în afară de managerul general Ilie Balaci şi Ovidiu Stîngă, în organigrama clubului nu se află persoane care ar putea să-i dea sfaturi finanţatorului…
Faptul că un australian, Rose, a fost desemnat cel mai bun jucător al Universităţii spune ceva despre jucătorii transferaţi la Craiova pentru obiectivul anunţat – cupele europene. Afirmaţii de genul „l-am vrut pe Rivaldo“ sunt făcute de dragul declaraţiilor, asta-i evident. Finanţatorul oltenilor nu trebuie însă judecat cu patimă. Mititelu asta a dorit, să devină proprietarul brandului Universitatea, ceea ce a reuşit. Rămâne o enigmă cum a ajuns echipa-fanion în Divizia B, dar asta-i altă discuţie şi poate în timp o vom afla, mai ales că zvonuri sunt destule…
După umilinţa din 2005, Mititelu a alcătuit o echipă de perspectivă, cu mulţi olteni, iar valorile noastre, nota bene, nu au mai plecat cu „autobuzul“ la Bucureşti. De la revenirea în prima ligă, avem însă acelaşi obiectiv „măreţ“, salvarea de la retrogradare.
Ce ar trebui făcut acum? În pauza competiţională a sezonului 2004/2005, Poli Timişoara se afla pe locul 13, unul retrogradabil atunci (campionatul Diviziei A era alcătuit din 16 echipe), dar a terminat pe locul 7! Cei din fenomen ştiu ce „revoluţie“ s-a produs atunci, prin investiţii masive, la Timişoara…
Copiaţi „revoluţia“ de la Timişoara şi Cluj
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei